Jégkorong

2016.03.29. 19:55

Két nap alatt két döntő jön

Budapest - A jégkorong U18-as (ifjúsági) bajnokság döntőjének ötödik összecsapásán akár bajnokot is avathattak volna.

Szupkai Gábor

A Kisstadion hajdanán hatalmas jégkorong csaták helyszíne volt, bár akkor más csapatok száguldoztak ezen a jégen, de most sincs miért búslakodni.

A felnőtteknél a Mol Liga elődöntőjében szintén ez párosítás jött össze, mint az U18-as magyar bajnoki döntőben, a MAC Budapest, és fehérvári ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapata. Persze nem csak ebben a korosztályban, az U16-osok és U20-asok is ebben a párosításban vágtak neki a finálénak. Ráadásul az U18-asok nem csupán a magyar bajnokságban vívnak meg a végső győzelemért, de az EBJL-ben (Erste Bank Juniors League) is ez a két csapat döntőzik.

Legutóbb éppen az osztrák U18-as bajnokság fináléjában vívtak szombaton 15 gólos derbit. Akkor úgy lépett jégre saját közönsége előtt a Fehérvár ifjúsági csapata, ha nyer, megszerzi az EBJL aranyérmét. de a MAC 9-6-ra nyert, ennek köszönhetően mindent eldöntő harmadik találkozóra kerül sor, amit március 30-án, szerdán rendeznek.

Kedden este ugyanez volt a helyzet, a fehérváriak tudták, győzelem esetén ők a bajnokok. A mérkőzés viszont nem úgy indult, mintha ez a forgatókönyv érvényesülne. Sokkal veszélyesebben játszott a fővárosi csapat, csak elvétve sikerült összehoznia egy-egy kapura lövést a vendégeknek. Majd mélyütésként érte a fehérváriakat, hogy a harmad közepén emberelőnybe kerültek, mégis a MAC neve mellé írhattunk egy gólt. Korongot szerzett a fővárosi együttes, Kreisz Brunó megindult, középen érkezett Sebestyén Dávid aki a kapuba lőtte a hazaiak vezető gólját. 1-0. Az óra éppen 13:00-ra fordult, és a balszerencse az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiát sújtotta, Csicsák Erik lőtte ki halálosan pontosan a kapu jobb oldalát. 2-0.

A második harmad jobban indult a vendégeknek, Kiss Roland emberelőnyből visszahozta egy gólnyira a fehérváriakat. 2-1. Ezután viszont újra a fővárosiak elképzelése szerint folytatódott a mérkőzés, újra két gólnyira nőtt a különbség. Fehérvári kiállítás, a MAC pedig nagyon gyorsan kihasználta ezt, egészen pontosan nyolc másodperc alatt, Szigeti Ákos volt a gólszerző. 3-1. Kiss Dávid a vendégek vezetőed-zője mondta is fiainak: - Láttátok? Ennyi lenne az emberelőnyös játék! Buli, elhozni a korongot, lőni és gól!

Sajnos azonban nem az ő játékosai, hanem újra a fővárosiak alkalmazták ezt a taktikát, Szigeti ezúttal gólpasszt adott, a támadást Kiss Gergely fejezte be góllal. 4-1. A fehérváriaknak semmi sem akart sikerülni, ráadásul Győri Boldizsár nagyon jól védte a MAC kapuját. Húsz perce maradt a Ocskay Jégkorong Akadémiának a fordításra.

Ami sajnos végül nem jött össze, sőt Kedves Richárd meglőtte a MAC ötödik gólját is. 5-1. Ezután kimaradt még egy fővárosi büntető, ami már nem változtatott semmin.

Szerdán az EBJL döntőjében következik a folytatás Budapesten, csütörtökön pedig Fehérváron az ötödik meccsen a magyar bajnoki cím a tét.

MAC Budapest-Fehérvár AV19 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)

Kisstadion, 50 néző,

Vezette: Haszonits (Berkesi, Kis-Király)

MAC Budapest: Győri - Mogyorósi, Tóth G. 1, Sebestyén 1, Szigeti 1 (1), Kreisz (1) - Seregély, Bugár, Kedves 1, Majoross (1), Lőczi - Fejes, Erdélyi Nagy (1), Tóth A (1)., Türmer, Csicsák 1. Vezetőedző: Kangyal Balázs

ifj, Ocskay Gábor JA: Szeles - Erdély, Kiss R. 1, Madácsi, Péter A. (1), Nagy Á. - Szabó B., Szabó D., Tóth R., Kiss P., Erdei - Vas, Fürst, Császár, Búzás (1), Mihály - Halasi, Rajz, Szita, Horváth R., Gyurgyev. Vezetőedző: Kiss Dávid

Kiállítások: 8 perc, illetve 12 perc


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!