Jégkorong

2015.04.19. 08:54

Kezdődik a jégkorong világbajnokság

Vasárnap, 13 órakor megkezdi szereplését a Divízió I/A-s jégkorong világbajnokságon a magyar válogatott. A krakkói Tauron Arénában Japán lesz a mieink első ellenfele.

Bobory Balázs

Napsütéses, ám kicsit hűvös reggelre ébredt vasárnap a város. Krakkóban ezen a hét végén rendezik a hagyományos maratont, már csak ezért is nagyobb volt a forgalom és a felbolydulás.

No meg azért, mert a magyar szurkolók inváziója is megérkezett. A panziók, motelek, hotelek szép bevételt remélhetnek honfitársainktól az előttünk álló héten, rengetegen érkeztek Magyarországról a világbajnokságra. Az egyik külvárosi szálláshely első emeletén hatalmas kifeszített magyar lobogó jelzi, hogy honnan jöttek a szobák lakói, no meg kitől várják a csodát Krakkóban. A panzió parkolójában csak magyar rendszámú kocsik pihentek, mellette álló tulajdonosaik pedig hangos "Sziasztokkal" köszöntötték az újonnan érkezőket.

Az első, Japán elleni meccs 13 órakor kezdődik, immár biztos, hogy Sofron István nélkül, a mieink egyik legjobb csatárát még az utolsó németországi bajnokija előtt tiltotta el a DEL három mérkőzésre, amelyből a pontvadászat során csak egyet tudott letölteni, a Nemzetközi Jégkorong-szövetség  IIHF furcsa állásfoglalása alapján pedig a további kettőt a világbajnokságon kell majd. Ez azt jelenti, hogy Sofron nem csak az ázsiaiak, hanem Kazahsztán ellen is pihenhet.

A magyar válogatottnak nélküle kell megoldania a feladatot, Japán ellen pont kilenc éve veretlen a csapatunk. A sorozatot folytatni kell!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!