Jégkorong

2015.06.30. 19:19

Kovács Csaba lett a Magyar Jégkorong-szövetség elnöke

Tisztújító közgyűlést tartott kedden a Magyar Jégkorong-szövetség. Az elnöki posztot az eddigi szakmai alelnök, Kovács Csaba tölti be ideiglenesen.

Bobory Balázs

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Magyar Jégkorong Szövetség kedden, melyre a korábbi elnök, Németh Miklós lemondását követően volt szükség. A pozíciót ideiglenesen Kovács Csaba tölti be mostantól.

Erre a lehetőségre kevesen számítottak persze a szurkolók között. A küldöttgyűlést megelőző napokban már sejteni lehetett, hogy nem születik végső megoldás.

Nem választott új elnököt az MJSZ küldöttgyűlése miután a megadott határidőig nem érkezett be hivatalos jelentkezés a Jelölő Bizottsághoz. Ezt Dömötör Róbert, a Jelölő Bizottság elnöke ismertette a küldöttekkel. Így áthidaló megoldásként a megbízott elnöki pozícióra Kovács Csabát, a szövetség eddigi szakmai alelnökét javasolta, hiszen hosszú ideje a magyar jégkorongsportban tevékenykedik, jól ismeri a sportág sajátosságait.

A megüresedő alelnöki pozícióra így Kolbenheyer Zsuzsanna személyében újabb jelöltet állított a bizottság, és mivel mindketten megszerezték a küldöttgyűlés többségének szavazatát, mától ideiglenesen ők töltik be ezeket a pozíciókat az MJSZ vezetőségében.

Megválasztásra került a Felügyelő Bizottság elnöke Örsi Bence személyében, és a tavaly beválasztott Korcsinszky György mellé tagként csatlakozott Horváth László.

A 70 igen és 6 nem szavazatot kapott Kovács Csaba a küldöttgyűlésen jelezte, hogy csak ideiglenes jelleggel vállalja el a feladatot, és egyúttal lemondott az alelnöki pozícióról. Hozzátette: minél hamarabb szeretné szakmai alelnökként folytatni a munkáját, amelyet már 13 éve végez.

- Elsősorban azért vállaltam el ideiglenesen az elnökséget, hogy a szövetség jogfolytonossága meglegyen. A legfontosabb feladat most megtalálnunk a végleges elnököt, arra kell koncentrálnunk, hogy ez minél hamarabb és a legjobb tudásunk szerint történjen meg - mondta az MTI-nek Kovács Csaba, aki hozzáfűzte: a szövetség gazdálkodása a korábbi közgyűlésen elhangzottak szerint teljesen rendben van, megfelelő tartalékkal rendelkezik, így senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy a bármilyen anyagi gondja lenne a közeljövőben.

Az elnök ugyanakkor komoly feladatnak nevezte a megfelelő TAO-pénz összegyűjtését a következő évi költségvetés számára.

Kedden a Mol Liga új elnökségének első ülése is lezajlott, amelyen a Fehérvár AV19-et érintő téma is napirendre került. A Versenyszabályzaton belül a bajnokságok közötti átjárás kérdésében a tagok úgy szavaztak, hogy az EBEL és a Mol Liga keretet szét kell választani, és az EBEL-keretből egy mérkőzésen mindössze öt játékos játszhat a Mol Ligában. Kikötés még az is, hogy mind az ötnek magyar játékosnak kell lennie.

Az is eldőlt, hogy a liga nem bővül a román Steaua Bukarest és a Galac együttesével, hiszen a nevezési idő lejárt, a kérdésre a jövő idényben lehet visszatérni.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!