Jégkorong

2016.03.26. 19:09

Kupadöntős a Volán

Budapest – Hétvégén a budapesti Tüskecsarnokban rendezték a jégkorong Magyar Kupa Final Four-t. A résztvevők tekintetében beigazolódott a papírforma, ugyanaz a négy csapat került itt is a döntőbe, akik a Mol Ligában odaértek a dobogóra.

Szupkai Gábor

A szombati első párosításban a bajnok és címvédő DVTK Jegesmedvék és a Debrecen mérkőzött meg. Az első harmadban jobban játszottak a hajdúságiak és egy kettős emberelőnyből vezetést is szereztek. A folytatásban viszont már több gólt nem szerzett a Debrecen, ellenben a DVTK hármat is, így az már biztos volt, hogy az egyik döntős a Jegesmedvék, a debrecenieknek pedig a bronzmeccs jutott.

A Mol Liga döntőjéért hét mérkőzésen át gyűrte egymást a MAC és a Fehérvár AV19, a nap másik elődöntőjében viszont tudták, hogy mindenképpen döntésre kell vinni a dolgot. A Volán villámrajtot vett, Andrew Sarauer már egy perc után vezetést szerzett a fehérváriaknak, és ezzel az egy gólos vezetéssel ért véget az első húsz perc.

A szünet után Niko Saarenpaa góljával egyenlítettek a fővárosiak, de erre is volt válasza a Volánnak, Bodó Christopher juttatta ismét előnyhöz a Fehérvárt emberelőnyből. Kiegyenlített, sokkal érdekesebb, színvonalasabb volt a második elődöntő, nem sikerült komoly fölényt kiharcolnia az EBEL játékosokkal felálló vendégeknek.

A különbség is csak a legvégén, egy üres kapus góllal lett nagyobb, Benk András célzott pontosan, ezzel 3-1-re nyert a Fehérvár AV19, így vasárnap este 20.15-kor a DVTK Jegesmedvék ellen lép jégre a Volán a Magyar Kupa fináléjában.

Fehérvár AV19-MAC Budapest 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Tüskecsarnok, 620 néző

Vezette: Varjú, Warschaw (Muzsik, Váczi)

Fehérvár AV19: Rajna – Manavian, Varga A., Nagy G., Kovács Cs., Francis – Martinelli, Wehrs, Sarauer 1 (1), Bodó 1 (1), Orban (1) – Szirányi, Orbán A., Benk 1, Sikorcin, Sárpátki – Kocsis, Reiter A., Bartalis, Becze, Vincze P. Vezetőedző: Hannu Jarvenpaa

MAC: Bálizs – Olson, Tokaji, Saarenpaa 1, McDonald (1), Hayes (1) – Quinn, Stipsicz, Silló, Nagy K., Terbócs – Pozsgai, Mestyán, Roczanov, Tóth R., Németh A. – Nagy P., Schmál, Egyed, Németh R. Vezetőedző: Majoross Gergely

Kiállítások: 2 perc, illetve 4 perc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!