Jégkorong

2015.10.11. 18:49

Megérdemelt siker - A Fehérvár AV 19 jó iramú meccsen győzött

Székesfehérvár - A MOL Liga 12. fordulójában a Fehérvár AV 19 a hajrában tudta legyőzni a MAC Budapest gárdáját.

Káldor András

Meglehetősen érdekes képet mutatott a MOL Liga tabellája tizenegy játéknap után, mivel az első három helyen álló csapatok DVTK Jegesmedvék, Debrecen HK, és a MAC tisztes távolba kerültek az őket üldöző Fehérvár AV 19 gárdájától. Így a találkozó előtt a 3. helyen álló MAC nyolc ponttal előzte meg a kék-fehéreket, tehát fel volt adva a lecke Tyler Dietrich tanítványainak, hiszen ők is tudták, hogy egy sikerrel közelebb férkőzhetnek riválisukhoz. A MAC az előző években jobbára utánpótlás csapataival tett látogatást az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, idén azonban gondoltak egy merészet a vezetői - élükön az egykori Volán kedvenc, a szakmai igazgatói posztot betöltő Kangyal Balázzsal - és felvételüket kérték a ligába.

Volt honnan meríteni, mert fiataljaik az osztrák junior ligákban játszanak, és azzal tisztában voltak, hogy csak fiatalokkal nem lehet sikert elérni a MOL Ligában. Így aztán nem maradt más hátra, jól megerősítették a csapatot, lényegében bő háromsornyi rutinos játékosokat igazolva. Közéjük tartozott Tokaji Viktor is, aki nyolc idényen át szolgálta a Fehérvárt, a nyáron távozott a csapattól, és most játszott először ellenfélként a Raktár utcában.

A Volános Reisz Áron (3) a fővárosi védők darálójában, a center jól játszott, a csapata is győzött
Fotó: Koppán Viktor

Nagy lendülettel indult az összecsapás, mindkét oldalon több lehetőséget is kidolgoztak a csapatok, és volt dolga bőven a fehérvári nevelésű, és tavaly a Miskolccal triplázó Bálizs Bencének, valamint Janis Kalninsnak egyaránt. Majd a 9. percben a tavaly még Volán színekben játszó Németh Attila villant, és Roczanov Dezső passzát vágta a kapuba. 0-1. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, szép támadás után egy lecsorgó korongot értékesített Orban Brance. 1-1. Az első szünet után rögtön Reisz Áron került ígéretes helyzetbe, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy feliratkozzon a gólszerzők közé. A 23. percben, előnyben levő volánosok, pedig addig trükköztek a saját kapujuk előtt, hogy ebből Nagy Krisztián kis híján betalált. A 33. perc viszont meghozta a vezetést a Fehérvárnak, méghozzá Preston Shupe jól eltalált kapáslövése vágódott a keresztvas alá az igencsak meglepődő Bálizs válla fölött. 2-1.

A harmad befejezése előtt fél perccel Szappanos Dávid babrált ki az addig amúgy jól teljesítő Kalninssal, a rövid sarokra lőtt korongja a kapus hathatós közreműködésével jutott a gólvonal mögé. 2-2. A záró húsz percben fokozták a tempót a csapatok, és a 47. percben előnyből legalább három alkalommal bevehették volna a MAC kapuját, Bálizs röpködött a ketrecben, kitornászta Mitchell Holmberg két lövését, Korbuly Gergely löketénél, pedig Fortuna is vele volt. Az 58. percben azonban már nem volt mese, Holmberg iszonyatos erővel a jobb felső sarokba felvarrt korongjára csak későn tudta emelni a bárdját Bálizs. 3-2. -Remek teljesítményt nyújtottak a srácok. - mondta elégedetten a lefújás után Tyler Dietrich.

Fehérvár AV 19-MAC Budapest 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

Székesfehérvár, 400 néző

Vezette: Mayer, Halassy, Váczi, Berger.

Fehérvár AV 19: KALNINS Krogh, Szabó B. (1), Szita (1), SHUPE 1 (1), Pillók Hegyi Á. Z. (1), Vokla, Hamvai, Tóth G., ORBAN B. 1 (1) KORBULY, Lengyel, Reiter R., Reisz, HOLMBERG 1 Pados, Bodó (1), Mazzag. Vezetőedző: Tyler Dietrich

MAC: Bálizs Olson, Tokaji, Hayes, Klempa, Terbócs QUINN (1), Nagy P., NAGY K., Sarenpää (1), Szappanos 1 Stipsicz, Mestyán, McDonald, NÉMETH A. 1, Roczanov (1) Bödök, Herner, Schmál, Silló, Tóth R. Vezetőedző: Majoross Gergely

Kiállítás: 4 perc illetve 10 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!