Fehérvár AV19

2015.05.22. 11:52

Megnyílik az út a fejlődés felé - Több tere lesz az Akadémia hokisainak

Székesfehérvár - Az Ifjabb Ocskay Gábor Akadémia ontja magából a tehetségeket. Az ötesztendős intézmény csapatai is eredményesek a bajnokságokban, az igazi fokmérő mégis az, hogy hány saját nevelésű hokis képes megállni a helyét az EBEL-mezőnyben.

Bobory Balázs

Az EBEL 2014/2015-ös szezonjának utolsó alapszakasz-mérkőzésén, február 2-án, 3465 néző előtt 4-3-ra nyert a Fehérvár AV19 a HC Orli Znojmo ellen saját csarnokában. Az Ördögök mestere, Rob Pallin 21 játékost nevezett az összecsapásra, köztük hét olyan fiatal jutott szóhoz, akik két éve tagjai voltak az első EBYSL-, azaz EBEL juniorliga-győzelemnek.

Többségük nem csak epizodista volt a mögöttünk álló bajnokságnak, hanem stabil pontja az az EBEL-csapatnak.

Fekti István, az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia igazgatója nem is felejtette el megjegyezni, hogy természetesen fontosak az utánpótlás pontvadászatokban elért elsőségek, érmek, a műhelyben zajló munka minőségét mégis az mutatja meg igazán, hányan jutnak el a legmagasabb szintre, a nemzetközi bajnokságokba.

A juniorcsapat itthon és az EBYSL-ben is aranyérmes lett
Fotó: Molnár Artúr

Ebből a szempontból is remekül áll az Akadémia, Láday Tamást tavaly draftolták az egyik legerősebb észak-amerikai juniorligába, idén a felnőttmezőnyben, és a válogatottban is bizonyító Erdély Csanádot érte hasonló megtiszteltetés. A szakemberek sokat látnak Sárpátki Tamásban, aki a következő szezon nagy durranása lehet, Vincze Péter pedig részese volt a krakkói hőstettnek is.

Úgy tűnik, a klubnak sikerül megteremteni a feltételeket a versenyeztetés és infrastruktúra terén is. A felnőttkorba lépő akadémisták a következő szezonban már minden bizonnyal a Mol Ligában szerepelhetnek, amely megfelelő lépcsőfok, átmenet lehet a juniorbajnokságok és az EBEL kihívásai között.

A legfontosabb mégis az, hogy augusztusban már az új gyakorlócsarnokban is lesz jég, a régi, Raktár utcai pálya mellett. Az elmúlt két évben már a hazai, és a külföldi riválisok is többet edzhettek jégen, mint a Fehérvár fiataljai, az új felület minden esélyt megad arra, hogy a korosztályoknak megfelelő mennyiségű és minőségű munkát elvégezhessék a játékosok.

Fekti István szerint az új pálya átadása robbanásszerű fejlődést fog eredményezni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!