Fehérvár AV19

2015.05.22. 11:52

Nálunk Sarauer Andrew az MVP

Székesfehérvár - Sok remek teljesítményt láttunk a fehérvári játékosok részéről a szezonban, a Fejér Megyei Hírlap is megválasztotta az MVP-t, azaz a legértékesebb játékost, illetve a második, és harmadik helyezettet.

Bobory Balázs

1. SARAUER ANDREW

Pontkirálynak lenni egy olyan erős ligában, mint az EBEL, hatalmas bravúr, teljesítmény. Sarauer Andrew második fehérvári szezonjában egyértelműen az Ördögök vezére lett, ha neki igazán jól ment a játék, nem nagyon kapott ki a csapat. Nem hagyott ki mérkőzést, 60 meccsen 64 pontot (22 gól, 42 gólpassz) termelt. Csak áldani lehet a menedzsmentet, hogy tavaly két évvel hosszabbította meg a center szerződését, mert ha most szabadon igazolható lenne, biztosan lecsapna rá egy európai topligában szereplő alakulat. Az ázsióját ráadásul a magyar válogatottban mutatott produkciója is emeli, miután a krakkói világbajnokság előtt letette az állampolgársági esküt, a nemzeti együttes élére is állt, és rengeteget tett azért, hogy a mieink ismét feljussanak az A-csoportba. A világbajnokság álomcsapatába is beválasztották.

2. BANHAM FRANK

Úgy játszik, mintha 18 lenne mondta a 40 esztendős szélsőről edzője, Rob Pallin. Kevés olyan pozitív jelző van, amelyet Banhammel kapcsolatban ne puffogtattunk volna el a szezon során. Született kanadaiként ikonja a fehérvári egyesületnek, honosított magyarként pedig megsiratta, hogy a válogatottal kiharcolta az A-csoportos szereplést.

3. KOVÁCS CSABA

Nagy volt a szubjektív verseny a dobogó harmadik fokáért, hiszen Kevin Wehrsnek, Bartalis Istvánnak, Kóger Dánielnek is voltak kiváló időszakai. Kovács Csaba viszont az egész szezon során kiemelkedően teljesített, rutinjával, higgadtságával és fontos góljaival tolta előre a Volánt. A válogatottal másodszor is az A-csoportba lépett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!