Jégkorong

2017.02.01. 19:50

Nyomást kell helyezni a Znojmora

Székesfehérvár - Az EBEL középszakaszának 5. fordulójában a Znojmo együttesét fogadja a Fehérvár AV19 jégkorong csapata, csütörtökön 19.15-kor.

Ferencz Balázs

A Fehérvár AV19 jégkorong csapata 72 óra leforgása alatt kétszer találkozik az Orli Znojmo alakulatával az EBEL alsóházi kvalifikációjában. Mindkét együttes nyert már mérkőzést egymás ellen az idei szezonban, októberben a csehek előbb 4-3-as győzelmet arattak Fehérváron, majd 3-2-re nyertek hazai jégen. Decemberben a kék-fehérek egy 5-3-as hazai diadallal törlesztettek. A soron következő két összecsapáson nyernie kell a Fehérvárnak, hogy életben tartsa rájátszásra áhítozó reményeit.

A kapusok teljesítményével és a védőmunkával (a képen a hálóőr Rajna Miklós és Antonin Manavian) nincs sok gond, a támadásokat kellene pontosítani
Fotó: Koppán Viktor

Benoit Laporte, a Fehérvár AV19 vezetőedzője és a csapat is tapasztalta már, hogy a Sasok ellen nem könnyű nyerni mostanában. A Znojmo a Villach csapatát 4-2-re, a Dornbirnt 6-2-re, a Ljubljanát 2-1-re verte, míg a Graztól 3-1-es vereséget szenvedett. A csehek így az alsóház második helyén, azaz playoff-pozícióban vannak. Előnyük a fehérváriakkal szemben 6 pont, ami most ledolgozható.

- Tudjuk, hogy a Znojmo nagyon jó csapat, sok egyéniséggel a soraiban - vélekedett a fehérvári tréner. - Az új edző, Roman Simicek irányításával már nagyon sikeresek az utóbbi időben. Szeretik birtokolni a korongot, mi pedig a játékot szeretnénk kontrollálni. Megpróbálunk nagy nyomást helyezni ellenfelünkre. Meg kell akadályoznunk, hogy könnyű gólokat szerezzenek ellenünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!