Jégkorong

2016.01.18. 14:23

Pénteken rajtol a középszakasz, itthon kezd a Volán

Székesfehérvár – Igaz, az alapszakasz sorrendjét már nem befolyásolta a Bolzano hétvégi legyőzése, azonban a középszakasz előtt tartást adhat a diadal a Fehérvár AV19 jégkorong csapatának.

Ferencz Balázs

A minél előkelőbb helyezésért harcoló bolzanói rókák szája tátva maradt az EBEL alapszakaszának zárómeccsén, a Fehérvár AV19 két másodperccel a végső dudaszó előtt egyenlített Kóger Dániel góljával, majd a hosszabbításban Manavian találata döntött a fehérváriak javára. A kék-fehérek 3-2-re nyertek, s az alapszakasz 9. helyén zártak.

– A Bolzanonak kellettek a pontok, s az edző felhívta rá a figyelmünket, hogy ezzel a magunk javára fordíthatjuk a meccset, amit úgy is kezeltünk, mint ami a középszakasz tízmeccses sorozatára való felkészülés – értékelt Kóger Dániel, aki sorsdöntő gólt lőtt Bolzanoban.

– Tíz másodperccel előtte volt már egy ugyanilyen helyzetünk, amikor Banham áttette keresztbe a korongot, de akkor átcsúszott a lábaim között. Szerencsére újra meg tudtuk játszani a szituációt és másodszorra már nem hibáztam el. Óriásit küzdött a csapat, Rajna Miki pedig szenzációsan védett – mondta a csatár. Hannu Järvenpää első győzelmét ünnepelhette a Volán kispadján. A finn szakvezető érthetően elégedett volt. – Az volt a célunk, hogy visszazökkenjünk és nyerjünk. Fontos látni, hogy nem vesztettük el a hitünket a győzelemben, és kemény munkával el is értük. A harmadik harmadban, hét perccel a vége előtt Brocklehurst kiállítása után 4 percig hátrányban játszottunk, de nagyon jól működött a védekezésünk, a srácok testi épségüket kockáztatták azért, hogy megakadályozzák a góllövést. A hosszabbításban már mi uraltuk a játékot. A csapatmunka győzelme volt. Rajna Miklós fenomenális volt, számos hatalmas védést láthattunk tőle, az ő teljesítménye adta meg a srácoknak az esélyt a győzelemre – értékelt a vezetőedző.

Hétfőn pihenőt kaptak a játékosok, hogy frissen indulhassanak a rájátszásért vívott nagy rohamra. Pénteken a Graz ellen kezdi az EBEL tízmeccses középszakaszát a Fehérvár. A Volán két bónuszponttal rajtol, s az alsóház play-off-tagságot érő első két helyére pályázik.

– Jó érzéssel kezdhetjük a középszakaszt, a Bolzano elleni mérkőzésből sokat profitálhatunk az előttünk álló megmérettetéseken – vélekedett Kóger Dániel. – Jól szeretnénk kezdeni. A sorsolás kedvező számunkra, hiszen itthon rajtolunk, majd csak Ljubljanába kell utaznunk vasárnap. Össze fog állni a csapat, és bebizonyítjuk, hogy ott a helyünk a rájátszásban.

– Nézzünk szembe a ténnyel, nincs sok időnk, most a kis részletekre kell koncentrálnunk, azokon kell javítanunk – figyelmeztetett Hannu Järvenpää. – Megmutattuk a hétvégén, hogy képesek vagyunk jó mérkőzéseket játszani és nyerni, s ez mosolyt csal az arcomra. Hiszek a csapatban és abban, hogy van esélyünk a playoffba kerülni – bizakodott a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!