Jégkorong

2014.09.21. 19:25

Sikerült lenullázni az örök mumust - A fehérvári hokicsapat simán verte az Olimpiját

Székesfehérvár - A pénteki, klagenfurti siker után hazai jégre korizott a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata az EBEL 4. játéknapján. Az ellenfél az örök mumus Olimpija Ljubljana volt.

Bobory Balázs

Megtört az átok, végre logó orral utazhattak haza Fehérvárról a szlovénok! A Volánnak sikerült legyőznie az Olimpiját, mégpedig önbizalomtól duzzadó, erőszakos, gyors és kemény játékának köszönhetően. A vendégek kapusát, Andy Chiodot már az első pillanatoktól kezdve sortűz alatt tartották a házigazdák, aki sokáig tartotta a frontot, és ellenállt a hazai rohamoknak. egészen a 17. percig , amikor Ejdepalm csatárokat megszégyenítő módon viharzott el a bal oldalon, majd tökéletes keresztpasszát Marino tessékelte hálóba, 1-0. Sikerült megszerezni a vezetést, ez pedig jó kiindulópont lehetett a folytatásra, innentől a Ljubljanának kellett jönnie. Kellett volna...

A fehérvári pontgyárosok: Marinót (b2) Sarauer (b1) és Ejdepalm (b3), valamint Wehrs köszönti

A szlovénok nem igazán tudtak bejutni a fehérvári harmadba, mígnem a játékvezetők adtak némi segítséget nekik. A második periódusban nem egészen hat perc leforgása alatt négy kisbüntetéssel sújtották a hazaiakat ezek között volt jogos és jogtalan ítélet is. A lényeg azonban, hogy a Volán nagyszerűen védekezett emberhátrányban (egy percet kettősben), sőt, a nagy kedvvel játszó Marino korongot csent a félpályánál és pimasz gólt lőtt a szóló végén, 2-0. A kiváló védekezés mellett ne feledkezzünk meg Rajna Miklós teljesítményéről sem, akinek az első harmadban nem ment lövés a kapujára (!), a másodikban viszont már tesztelték becsülettel, de elképesztő magabiztossággal tette a dolgát.

A befejező játékrészben is csak az volt a kérdés, hogy mikor sikerül végleg eldöntenie a Volánnak a mérkőzést, nos, Sarauer és LoVecchio is betalált az utolsó tíz percben emberelőnyben, így lett fölényes a hazai siker, 4-0. Az Olimpija játékosai nagyon nem tudták elviselni a vereséget, elővették leggusztustalanabb arcukat, többször úgy mentek bele egy ütközésbe, hogy a fehérvári játékos sérüljön meg. Azonban még ennek sem örülhettek, no meg Rajna Miklós sem engedett, shutouttal zárta a meccset.

Fehérvár AV19 - HDD Telemach Olimpija Ljubljana 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

Székesfehérvár, 3100 néző. Vezette: Erd, Smetana, Nagy A., Wassmer.

Fehérvár: RAJNA Wehrs, EJDEPALM (2), MARINO 2 (2), SARAUER 1 (1), LOVECCHIO 1 Orbán, TOKAJI, Banham, Bartalis, Kovács Cs. Hetényi P., Kiss D. MAGOSI, Sikorcin, Kóger Reiter, Sárpátki, ERDÉLY, Nemes, Németh A. Vezetőedző: Rob Pallin.

Ljubljana: CHIODO Medvec, Ligar, Koblar, Music, Koren Degon, Sijan, Bishop, White, Ropret Groznik, Planko, Leber, Pesut, Hocevar Cepon, Berlisk, Sotlar, Kalan, Snoj, Sila (kapus). Vezetőedző: Fabian Dahlem.

Kiállítások: 16 perc+10 perc fegyelmi (Németh A.), illetve 16 perc+10 perc fegyelmi (Medvec)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!