Jégkorong

2015.04.18. 18:09

Sofron eltiltás miatt nem léphet jégre

Székesfehérvár - Vasárnap, 13 órakor megkezdi szereplését a magyar jégkorong válogatott a lengyelországi Divízió I/A-s világbajnokságon. Az első ellenfél Japán lesz, az előjelek nem biztatóak.

Bobory Balázs

Mintha minden összeesküdött volna a magyar hokiválogatott ellen a világbajnokság előtt. Nem elég, hogy a felkészülés utolsó edzésén az egyik legveszélyesebb játékosunk, Bartalis István térdszalagszakadást szenvedett, és az is kiderült, hogy Tokaji Viktor és Sikorcin Ladislav sem épül fel a viadalig, most újabb klasszis kényszerül a palánkokon kívülre az első két mérkőzésen.

Sofron István a német bajnokság utolsó fordulója előtt kapott három mérkőzéses eltiltást, amelyből egyet az utolsó játéknapon letöltött.

Az Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) szombati állásfoglalása szerint a maradék két találkozót a világbajnokságon kell letudnia, így aztán biztos, hogy Sofron a japánok elleni nyitó összecsapáson, valamint hétfőn, a legnagyobb favorit kazah együttes ellen sem szerepelhet.

Rich Chernomaz vakarta is a fejét, amikor ezzel a helyzettel szembesült, hiszen ismét villámgyorsan kellett átvariálnia a sorokat.

Még szerencse, hogy Vas János már az első csatára csatlakozhat a magyar válogatotthoz, hiszen pénteken nyilvánvalóvá vált a cseh osztályozósorozatban, hogy csapata, a Slavia Praha a vasárnapi, utolsó forduló eredményétől függetlenül búcsúzik az élvonaltól, így klubja elengedte a vb-re.

A mieink szombaton egy krakkói gyakorlócsarnokban tréningeztek, vasárnap pedig megkezdik szereplésüket a világbajnokságon. Az edzőmérkőzések után sokan gondolták úgy, hogy egy hangzatos bravúrra, akár a feljutásra is esélyes lehet a válogatott, ez az előzmények ismeretében csodaszámba menne, de láttunk már ilyet is ebben a sportágban hazánkban.

Rich Chernomaz megálmodta a sorokat, amelyek vélhetően vasárnap így néznek majd ki: Rajna (Bálizs) – Orbán, Vas M., Banham, Sarauer, Kóger – Metcalfe, Szirányi, Vincze, Hári, Sebők – Gőz, Kiss D., Erdély, Vas J., Kovács Cs. – Pozsgai, Benk, Nagy K., Magosi.

A Fejér Megyei Hírlap a világbajnokság során helyszíni tudósításokkal jelentkezik Krakkóból, érdemes lesz gyakran ellátogatni a www.feol.hu online oldalunkra is, ahol napjában többször is friss információkat, képeket, rövid videókat találhatnak a kedves érdeklődők, olvasóink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!