Jégkorong

2014.08.28. 21:10

Soha nem látott sorokkal nyert a Volán a Gyetva ellen

Székesfehérvár - A szlovák másodosztályú Gyetvát fogadta felkészülési mérkőzésen csütörtökön a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata. A felek pénteken, 16 órától újra összecsapnak.

Bobory Balázs

Játszani kell, még akkor is, ha közel egy félcsapatnyi játékos nem áll az edző rendelkezésére. Rob Pallinnak, a Fehérvár mesterének is erősen vakarnia kellett a fejét, amikor a Gyetva elleni mérkőzésre a négy sort kijelölte, és azok összetételét megálmodta. A szakmai stábnak nélkülöznie kellett Hetényi Zoltán, Benk András, Kóger Dániel, Sikorcin Ladislav, valamint Varga Arnold játékát, illetve az elmúlt pár napban a juniorválogatottban járt ifjakét.

A drukkerek azért így is örülhettek, mivel az Ördögöknél jégre lépett egy újabb Sofron, aki történetesen Ádám, és remélhetőleg hasonló karriert fut be, mint unokatestvére, a Németországban szereplő válogatott István.

Brandon Marino (balra) néhány tetszetős átadással, csellel mutatkozott be a gyetvaiaknak.

Fotó: Koppán Viktor

A Volán – Rajna – Register, Ejdepalm, Marino, Sarauer, Kovács Cs. – Szirányi, Tokaji, Banham, Bartalis Lovecchio – Orbán, Hetényi P., Németh, Nemes, Magosi – Reiter, Kiss D., Sofron Á., Tóth G., Sárpátki – tartalékos összeállításban is remekül kezdte a mérkőzést, beszorította harmadába a szlovák másodosztályú ellenfelet, de gólt nem sikerült szereznie, csak a kapuvason csattant egy ízben a korong. Talán a hazai játékosok néhány perc múlva felmérték, hogy egy szívós, de nem kiemelkedő képességű ellenféllel van dolguk, és máris lankadt a figyelem, lassabb lett a tempó, nem ez volt az Ördögök legjobb harmada a felkészülés során...

A második játékrészben sem verdeste az eget a színvonal, de legalább már gólokat láttunk. Az elsőt egy szép szóló végén Kovács Csaba helyezte a hálóba, aztán a Volán egy emberelőnyt is kihasznált, mégpedig négy másodperc alatt, a buli után Register bombázott a kapuba a kék vonalról. Ezután még gyorsan szépített a Gyetva, és ebben a játékrészben többször is tesztelte a kiváló formában lévő Rajna Miklóst, aki csak annyit köszönhetett meg a társaknak a szünetben az öltözőben, hogy nem hagyták berozsdásodni, megfázni saját ketrece előtt.

Ahogy azt várni lehetett, az utolsó harmadban felőrölte a szlovákok ellenállását a fehérvári alakulat, persze hiba ekkor is akadt bőven, néhány hajmeresztő például a védekező harmadban, még szerencse, hogy Rajna továbbra is mindig résen volt. A játékrész második felében akadtak már szemet gyönyörködtető akciók, előbb az előretörő fiatal bekk, Reiter adott zseniális passzt Magosinak, aki nem hibázott, aztán egy másik hátvéd, Ejdepalm a jobbszélső helyéről emelte a pakkot a keresztvas alá. A mattot Andrew Sarauer mondta ki a hajrában, aki egy edzésgyakorlat végén helyezett a hálóba négy zseniális passz után. Végül 5-1-re (0-0, 2-1, 3-0) nyert a Fehérvár AV19, pénteken délután pedig újra megmérkőzhet a Gyetvával.

Volt jobb, lesz jobb, edzésnek ez is megfelelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!