Jégkorong

2015.04.03. 18:54

Büszkén mondta az eskü szövegét Sarauer Andrew és Banham Frank

Székesfehérvár - Pénteken délután Cser-Palkovics András polgármester előtt letette az állampolgársági esküt a Fehérvár AV19 két kanadai származású jégkorongozója, Sarauer Andrew és Banham Frank.

Bobory Balázs

Középen válogatott mezben Banham Frank (b) és Sarauer Andrew, jobbra Cser-Palkovics András
Fotó: Molnár Artúr

Megható pillanatok voltak.

Két harmincon túli, sokat látott, tapasztalt kanadai fickó állt Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere előtt, és szinte tökéletes magyarsággal ismételte az állampolgársági eskü szövegét.

Nem tudhatjuk, mi járhatott ezekben a pillanatokban a fejükben, lehet, hogy csak arra koncentráltak, hogy csodálatos, mégis nehéz anyanyelvünkön különösebb botlás nélkül megszólaljanak. Egy biztos, büszke embereknek tűntek.

Sarauer Andrew és Banham Frank évek óta erősítik a Fehérvár AV19-et, mi már korábban is tiszteletbeli magyarként kezeltük őket. Néhány hónapja pedig úgy döntöttek, honfitársaink lesznek, és segítenek, hogy hazánk jégkorongsportja tovább fejlődjön.

Elmehetnének nyaralni is, véget ért a klubszezon, ők azonban az állampolgársági eskü után bevonultak a magyar válogatott edzőtáborába, és készülnek a krakkói Divízió I-es világbajnokságra.

- Nagyon izgatott voltam az eskü előtt, óriási lehetőség számomra, illetve a családom számára, hogy magyar állampolgár lehetek. Lengyelországban kiváló eredményt érhetünk el a vb-n, akár még a feljutás is összejöhet, szeretnék sokat hozzátenni a csapat teljesítményéhez - mondta Banham Frank a ceremóniát követően.

- Büszke vagyok, hogy letehettem az esküt, és várom a válogatott mérkőzéseit. Már voltam a nemzeti csapat edzőtáborában, és egy Négy Nemzet tornán, rengeteg remek játékosunk van, akik nagyon magas színvonalon tudnak játszani. Ki akarjuk hozni magunkból a legtöbbet a vb-n - így Sarauer Andrew.

Cser-Palkovics András büszkén eskette fel a két jégkorongozót, és természetesen sok sikert kívánt a válogatottbeli szerepléshez.

Sokan szerettek volna fotózkodni a két új magyar állampolgárral, akik állták a sarat, nem lohadt le a mosoly az arcukról egy pillanatra sem.

A legmeghatóbb pillanat mégis az volt, amikor a Hiemer-ház báltermében felcsendült a Himnusz, amely már Sarauer Andrewnak és Banham Franknek szólt.

Abban bízunk, hogy két hét múlva, nagyon sokszor hallhatjuk ezt a felemelő nemzeti imát a győzelmek után a krakkói csarnokban.

És még egy jó hír, Banham Frank megerősítette, vállal még egy szezont, így visszatérhet Székesfehérvárra.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!