10 gól és semmi több - Félgőzzel játszottak a fehérváriak, a dunaújvárosiak tisztességgel küzdöttek

2016. március 16., 21:28 szerző: Agárdy Csaba fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros - Magyar Kupa mérkőzésen fogadta a DAB jégkorongcsapata a székesfehérváriakat szerda este. Egyenlőtlen felek küzdelmét láthattuk.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Dunaújvárosi Acélbikák - Fehérvár AV19 0-10 (0-5, 0-4, 0-1)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 300 néző. Vezette: Vas, Wolf, Abonyi, Berger.

DAB: Lajcs (Duschek) - Lencsés, Borbás, Léránt, Nagy M., McCann - Hruby, Dörök, Szepessy B., Revák, Odnoga - Krukk, Szepessy M., Kedves, Mátyásy, Major. Edző: Lee Gilbert.

Fehérvár: Hetényi - Manavian (1), Szirányi, Nagy G. 5 (1), Kovács Cs. 2 (2), Francis (4) - Martinelli 1, Wehrs (1), Sarauer (1), Kóger, Sikorcin (3) - Reiter, Orbán (1), Benk, Orban (2), Bodó 2 - Sárpátki (1). Edző: Jarvenpaa Hannu.

Sokszor látható volt, hogy a székesfehérvári játékosok lekorcsolyázták a dunaújvárosiakat. Megyei harc....

Hol vannak már azok az idők, amikor egy Dunaújváros - Székesfehérvár mérkőzés mind a két várost lázba hozta...?! Sajnos, messze. Körülbelül háromszáz néző volt kíváncsi a Magyar Kupa találkozóra, de azok is szinte néma csendben nézték végig a mérkőzést. Nagyon nincs mit csodálkozni az érdektelenségen, hiszen az Acélbikák enyhe túlzással junior csapattal álltak ki, míg a fehérváriak az EBEL-csapatukkal érkeztek Dunaújvárosba. Ennek megfelelően az első pillanattól kezdve nagy fölényben játszottak a fehérváriak. Az Acélbikák számára csak néhány lehetőség jutott. A félgőzzel játszó Volán már az első harmad után 5-0-ás előnyre tett szert.

A második harmadból három perc telt el, amikor a fehérváriak növelték az előnyüket. A dunaújvárosiak fegyelmezetten, tisztességgel küzdöttek, de az látszott, hogy a Volán azt csinál a jégen, amit akar. Sokakban felmerült a kérdés, hogy van-e értelme egy ilyen mérkőzésnek. Mert ez nem jó sem a fölényesen vezető székesfehérváriaknak, sem a mindent megpróbáló dunaújvárosiaknak és legfőképpen a szurkolóknak. Talán sokmindent elmond az is, hogy a fehérvári drukkerek sem jöttek lázba, hiába uralta a mérkőzést a csapatuk. A második harmad közepén az amúgy is kevés nézők közül többen elindultak haza, nem kívánták tovább nézni a macska-egér harcot. Nevük elhallgatását kérő szakemberek sem értették, hogy a Volánnak miért kellett erre a találkozóra elhozni a légiósait, miért nem a magyar fiatalokat játszatták. A Mercedest a Trabant még nem győzte le, és ha a fehérváriak esetleg egy Skodával érkeznek, akkor sem forgott volna veszélyben a győzelmük. Így akik kilátogattak tegnap a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, értékelhetetlen találkozót láttak.

A székesfehérváriak 10-0-ra nyertek.
Agárdy Csaba

2016. március 16., 21:28 szerző: Agárdy Csaba fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...