Jégkorong

2015.09.04. 18:09

Hetényi Zoltán szerint kutya kötelességük nyerni a hétvégén

Székesfehérvár -Az EBEL 2015/16-os pontvadászatának főpróbáját tartja a Fehérvár AV 19 jégkorong csapata a hétvégén. Az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktornán Hetényi Zoltán fehérvári diadalt remél.

Ferencz Balázs

A szlovák Extraligás Skalica és az EBEL-ben érdekelt Graz 99ers alakulatainak szombat délutáni csatája után 19 órakor a címvédő Olimpija Ljubljana ellen mutatkozik be az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán hazai közönségének a Fehérvár AV19 jégkorong csapata. Az új légiósokkal remélhetőleg megerősített együttes ketrece előtt nagy szerep hárul a kapusokra, Rajna Miklósra és a súlyos betegségéből felépült Hetényi Zoltánra.

- Kulcspozíció a kapusoké. Hetényi Zoltán két évvel ezelőtt a liga legjobb kapusa volt, rengeteget dolgozott, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a visszatérése minél sikeresebb legyen - fogalmazott a válogatott hálóőrről Rob Pallin, a fehérváriak vezetőedzője.

Rob Pallin vezetőedző(jobbra) kulcsszerepet szán Hetényinek
Fotó: Molnár Artúr

Hetényi fiatalon került a Volán felnőttcsapatának kapujába, és két évvel ezelőtti agyhártyagyulladása után ebben a szezonban térhet vissza. - Gábor tanított meg, hogy a tehetségen kívül a kemény munka is nagyon fontos, és ezért juthattam el idáig. Mind emberileg, mind a sportban az egyik legjobb volt. Példaképként tekinthetett rá minden fiatal. A csapat minden tagja számára fontos, és plusz motiváció, hogy Kiscsicsó emlékére megnyerjük a tornát - vélekedett Hetényi Zoltán. - Minden meccsen nyerni kell, a profi sport erről szól, a maximumot kell adni, és a célokat elérni. Folytatni kell azt a munkát, amit két évvel ezelőtt végeztem, és akkor nem fogok csalódni magamban.

Az Amerikában és Finnországban is légióskodó hálóőr jó formában van.

- Szeretnék még jobb lenni. Mindig maximalista voltam, vagyok és leszek is. Játszottam már három mérkőzést, igaz, nem lett mindegyik shot-out, de a srácok elégedettek voltak. Jó volt újra jégen lenni. Szeretném hozni ugyanazt a formát, mint amilyen állapotban a betegség miatt abba kellett hagyni a hokit. A szezon közben derül majd ki, hogy mire is képes ez a csapat. A játékosok egyénileg jók, de az egy másik dolog, hogy csapatként mennyire tudunk hatékonyak lenni. Nagyon keménynek kell lennünk a kapu előtt hátul, a kipattanókat jól kell takarítanunk, a helyzeteinket pedig mindenképpen be kell lőnünk. Jó védekezéssel minden meccs nyerhető. Biztos, hogy össze fog állni a csapat, még magasabb szintű bajnokságokban sem jellemző, hogy a későbbi bajnok tízből tíz győzelemmel kezd. A végjátékban szeretnénk ott lenni, és jobb eredményt elérni, mint tavaly - tekintett a jövőbe Hetényi Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!