Jégkorong

2014.10.20. 19:30

Kovács Csaba eddig mérlege: 6 gól, 6 gólpassz

Egy szoros vereség, majd egy bravúrgyőzelem a termése a Fehérvár AV19 hétvégéjének. Az Ördögöknél Znojmóban és Salzburgban is gólt szerzett Kovács Csaba, aki eddig remek szezont fut.

Bobory Balázs

A tavalyi góltermés kétharmadát már teljesítette Kovács Csaba, a fehérváriak csapatkapitány-helyettese.

A 30 esztendős szélső az előző szezon 58 mérkőzésén 9 találatig jutott és összesen 29 ponttal zárt. A jelenlegi bajnokság eddigi 12 összecsapásán 6 gólos, illetve ugyanennyi gólpassz is fűződik a nevéhez, vagyis teljesíti a meccs/pont átlagot.

- Jól sikerült a felkészülés, de nagyon nem akarok elkiabálni semmit, még nagyon a szezon elején vagyunk - kezdte Kovács Csaba. - Biztos segít, hogy más a szerepköröm, több a támadófeladatom és emberelőnyben is többet vagyok a jégen. Szerencsére a csapat jól kapta el a rajtot, ez az én önbizalmamnak is jót tett, bízom a hasonlóan pozitív folytatásban.

Kovács Csaba lendületes, gyors, és helyzetekben halálpontos

Az eddigi mérkőzéseken Rob Pallin vezetőedző már többször átvariálta a támadótriókat, de Kovács Csabát láthatóan ez sem zavarta.

- Az elmúlt években is rengeteg forgás volt a csapaton belül. a mai modern jégkorongban szinte állandóan változnak a sorok, ez nem jelenthet gondot. Meg kell tanulni alkalmazkodni, és abból az összetételből kihozni a maximumot, amelyet az edző felír nekünk a táblára.

Nos, a Fehérvára példátlan sérüléshullám ellenére is jól szerepel a bajnokságban, vasárnap például a liga egyik legjobb csapatát, a Salzburgot sikerült helyben hagyni.

- Sokkal jobban játszottunk, mint néhány hete itthon, a 0-7-es vereség alkalmával. Talán a salzburgiakban benne volt az a mérkőzés, túlságosan támadószellemben léptek fel, de szerencsére jól védekeztünk és sikerült lekontráznunk őket, ez volt a kulcsa a győzelemnek.

A Bikák elleni sikert megelőzően két nappal is közel állt a Volán a pontszerzéshez Znojmóban, az ottani játék már jó előjele lehetett a vasárnapi diadalnak.

- A csehek gyorsak, jól koriznak, a mérkőzés elején nem tudtuk felvenni velük a ritmust. A 2. és 3. harmadban már jól ment a játék, ezt folytattuk Salzburgban.

A Fehérvárra pénteken hazai környezetben a Linz, vasárnap a Klagenfurt vár.

- A Linz már az elmúlt években is bombaerős volt, a KAC a rossz szezonkezdet és az edzőváltás után szinte az életéért küzd, szóval nehéz dolgunk lesz, de sikeresek szeretnénk lenni - zárta szavait Kovács Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!