Jégkorong

2015.11.30. 20:15

Visszavágott a Fehérvár az Acélbikáknak

Székesfehérvár – A MOL Liga 27. fordulójában a Fehérvár AV 19 csapata 5-3-ra nyert, és visszavágott az Acélbikáknak a múlt heti vereségért.

Káldor András

Nem egészen egy hete jó teljesítményt nyújtva az Acélbikák – némi meglepetést is okozva – legyőzték a Raktár utcában a Volánt. Azóta azonban nemcsak újabb fordulókat játszottak le a csapatok, és már korántsem olyan összeállításban, mint kedden. Történt ugyanis, hogy az újvárosiaknak példátlan sérüléshullámmal kellett szembesülniük, hiszen Mike McCann, Dörök Bence, Szepessy Máté mellett Borbás Gergely munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudott jégre lépni. Egyik csapat sem tudhatott a találkozó előtt maga mögött jó sorozatot, mert a Fehérvár három, míg ellenfelük kétszer kapott ki zsinórban. Villámgyorsan kihasználta első előnyét a Volán, a 4. perc elején Vincze Péter lövésébe Szabó Krisztián. tette bele a botját, és a kipattanóba beleért Preston Shupe, és közelről nem hibázott 1-0. Majd előnyből egyenlített az Újváros is, Peterdi Imre rutinosan, Alex Scolával állt szemben, elfektette, és szépen emelte a ketrecbe a pakkot. 1-1. Az első húsz percben egyáltalán nem látszott, hogy lényegében az egy sorral mínuszban levő vendégek alárendelt szerepet játszanának. Sőt a harmad második felében több lehetőségük volt, mint a Volánnak, az utolsó percben pedig Peterdi akár megduplázhatta volna találatai számát.

Az első szünet után továbbra is jól pörögtek a csapatok, nyílt sisakkal játszottak, előbb Kocsis Ferenc, majd Michal Vazan is betalálhatott volna. Aztán a 29. percben egy eladott korongra csapott le Németh Péter, egyedül törhetett kapura, de a támadó nem tudott túljárni Scola eszén. Alig telt el egy perc, Peterdi gondoskodott arról, hogy a hálóőr ne unatkozzon, és kis híján újabb gólt szerzett a csatár. Bezzeg a 38. percben Mitchell Holmberg számára nem okozott gondot a levegőben beleütni Németh P. korongvesztése után Shupe magasan középre érkező korongjába a botját. 2-1. A harmad közepén megszerezte harmadik bajnoki gólját Arany Máté, aki Vokla Roland passzába tette bele az ütőjét. 3-1. A vendégek magas bot használata miatt reklamáltak, de a bírók rövid videózás után megadták a találatot. Elfáradtak az Acélbikák, több apró jel mutatta ezt, és egy ilyen szituáció után jött Reisz Áron kipattanó után lőtt gólja, majd Tóth Gergő is feliratkozott a gólszerzők közé. 5-1. Még azért a végére kozmetikázott az álláson az Újváros, előbb Németh P. kapásból vágta a keresztvas alá a pakkot, majd Odnoga Mátyás is betalált Alex Scola kapujába.

Fehérvár AV19-Dunaújvárosi Acélbikák 5-3 (1-1, 1-0, 3-2)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!