Jégkorong

2014.10.19. 19:10

Visszavágtak a fehérvári 0-7-ért

Óriási győzelmet aratott a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a Salzburg otthonában, az Ördögök 6-4-re nyertek vasárnap este.

Bobory Balázs

Red Bull Salzburg - Fehérvár AV 4-6 (1-1, 1-3, 2-2)

Salzburg, 1879 néző. Vezette: Graber, Veit, Pardatscher, Plattner.

Salzburg: Brückler Heinrich, Mühlstein (1), Latusa 1, Komarek (1), Raffl (1) Kutlák, Pallestrang, Sterling (1), Walter (1), Hughes (1) Milam 1 (1), Fahey (1), Beach, Duncan 2, Kristler Pöck, Rauchenwald, Welser, Brucker, Cijan. Vezetőedző: Daniel Ratushny.

Fehérvár AV19: Robinson Boivin 1, Ejdepalm, LoVecchio 1 (1), Sarauer 2 (1), Banham (2) Wehrs (1), Orbán 1, Kovács Cs. 1, Sikorcin, Marino (2) Tokaji, Reiter, Kocsis, Erdély, Vincze Hetényi P., Kiss, Benk, Nemes, Németh. Vezetőedző: Rob Pallin. Kiállítások: 16, illetve 12 perc.

Néhány hete 7-0-ra nyert a Salzburg Fehérváron, csak reméltük vasárnap, hogy az akkori megrázó pofon nem maradt meg a Volánban. Jelentjük, nem maradt meg! Bár a kék-fehérek ismét rosszul kezdték a mérkőzést, és már a 3. perc elején Duncan gólja után hátrányba kerültek (1-0), utána villámgyorsan összeszedték magukat. Sarauer a 7. percben egalizált (1-1), de nem elégedtek meg ennyivel a vendégek, mentek tovább, veszélyesen, lendületesen játszottak. Ennek a második játékrészben lett meg a gyümölcse, a kezdés után 46 másodperccel Boivin volt eredményes emberelőnyből, 1-2. A légiós sor kiváló napot fogott ki, előbb Lovecchio növelte az előnyt, aztán Sarauer megszerezte második találatát, mégpedig emberhátrányban, 1-4. A leesett állú salzburgi sztárok lassan kapták össze magukat, Millam, azért még ebben a periódusban szépített, reményt adva csapatának a záró húsz percre, 2-4. A pite tovább forrósodott, amikor a 45. percben Duncan kihasznált egy létszámfórt, és egy gólra zárkóztatta az osztrákokat, 3-4. A Volán játékosai megmutatták, micsoda lelki erő lakozik bennük, ami még remek képességekkel is párosulnak. A hajrában a magyar játékosok tették hozzá a magukét a győzelemhez, Orbán Attila, majd Kovács Csaba ütött gólt, ezzel pedig békés vizekre navigálták a székesfehérvári hajót, 3-6. Az már senkit nem érdekelt, hogy a hajrában Latusa még szépített, gyönyörű győzelmet aratott a Fehérvár AV19 a salzburgi sztárcsapat otthonában, 4-6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!