Káloz

2017.04.06. 20:25

Eredményes tavasz Kálozon

Márciusban számos színes program várta nemcsak a kálozi gyermekeket, de a körzethez tartozókat is.

Szanyi-Nagy Judit

A március egy angol szövegértési körzeti versennyel kezdődött, Vörös György szervezésében. A megmérettetés célja, hogy felkészítse a diákokat az angol kompetenciamérésre. A versenyen harminc diák vett részt, ők Seregélyesről, Szabadbattyánból, Dégről, Soponyáról és Kálozról érkeztek.

A versenyeken legjobb eredményt elérő diákok és felkészítő pedagógusaik

A hatodikosok között első helyen végzett Bodó Marianna (Seregélyes), második helyen végzett Károlyi Napsugár (Seregélyes), harmadik helyezett lett Takács Regina (Káloz). A nyolcadikosok között csak szabadbattyáni diákok állhattak fel a dobogóra: első lett Kovács Orsolya, második Kratochwill Dominik, a harmadik pedig Borszuk Boglárka. Ezt egy házi fejszámoló verseny követte, Benczéné Somogyi Éva szervezésében. A havonta megrendezett versenyen 33 gyermek egymással és önmagával is versenyez: saját rekordokat is meg lehet javítani. Az eredményhirdetés májusban, a Szent István Napokon (SZIN) lesz. A március 6-ai Móra szépolvasó házi versenyt egy március 27-ei körzeti Móra szépolvasó verseny követte. Idén öt település legszebben olvasó diákjai mérték össze tudásukat: Tác, Soponya, Aba, Sárkeresztúr és Káloz tanulói versenyeztek. A zsűri két szövegolvasást értékelt. A körzeti versenyen első helyezést értek el a következő diákok: Kőszegi Brigitta (Káloz, második osztály), Horváth Ágnes (Tác, harmadik osztály), Kőszegi Botond (Káloz, negyedik osztály).

Az éppen órát tartó Dominkó Krisztina a Móra szépolvasó körzeti és házi versenyre, valamint a körzeti szövegértő versenyre is felkészítette a negyedik osztályos tanulókat

Március 16-án az alsósok, Szelessné Csizmadia Márta szervezésében az ország címerét színezték ki egy verseny keretében, míg a felsősök a megrajzolást követően festették ki azt. Az eredményhirdetésre nemrég került sor.

Alsóban osztályonként értékeltek, így az első helyezettek a következők lettek:

 

1.osztály: Illés Janka

2. osztály:  Szabó Zsombor

3. osztály: Kovács Máté, Szántó Hanna

4.A osztály: Král Kinga

4.B osztály: Vollár Tamás

 

A felsősök közül első helyezett lett Fridrich Lucian, Rábai Eleonóra és Hufnágel Petra.

 

A versenyről korábban beszámoltunk már itt, a feol.hu oldalon.

A káloziak Bencze Zsolt felkészítésével vettek részt a körzeti és a megyei mezei futóversenyen. Káloz volt a legeredményesebb Sárbogárdon, Tóth Virág Leila kimagasló fölénnyel nyert a korosztályában. A fehérvári fordulón Buruián Nikoletta érte el a legjobb, hetedik helyezést.

A hónapot a március 29-ei körzeti szövegértő verseny zárta, itt Tác, Soponya, Aba, Sárkeresztúr és Káloz 86 tanulója versengett egymással. Az eredményeket két kategóriában összesítették, A vendégek között vannak abai, táci, szabadbattyáni és soponyai nyertesek is.

Címkék#káloz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!