Kápolnásnyék

2015.11.13. 18:42

Klebelsberg-szobrot avattak Kápolnásnyéken

Kápolnásnyék – A felújított Dabasi Halász-kastély parkjában kapott helyet Klebelsberg Kuno mellszobra, amit a kultuszminiszter születésének 140. évfordulóján avattak fel.

Buthy Lilla

Pető Hunor szobrászművész mellszobrát Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, L. Simon László a Miniszterelnökség államtitkára leplezte le pénteken a Dabasi Halász-kastély parkjában. Az ünnepségen köszöntőt mondott Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Kápolnásnyék polgármestere, Podhorszki István is. A szoboravatás után a látogatók megnézhették a Dabasi Halász-kastély felújított műemléképületét is. A Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány kuratóriumának elnöke Kazai Viktor kérdésünkre elmondta, a Dabasi Halász-kastély felújítását október végén befejezték, a végső elszámolás szakaszában vannak. Ilyen értelemben lezárult a 306,1 millió forint támogatás felhasználásával megszépülő kastély rekonstrukciója. Az épületben látogatóközpont és kiállítóhely jön létre.

– A látogatóközpont átadása májusban várható: kiállítótérként, kulturális központként funkcionál majd. Reményeink szerint az egyik bank Várbazárban kiállított gyűjteményének egy részével tudjuk majd megnyitni a kastély kapuját a nagyközönség előtt. Az alapítvány kuratóriumi elnöke hozzátette, a későbbiekben is folyamatosan olyan vonzó kulturális programokat, tartalmakat szeretnének szolgáltatni a látogatóközpont falai között, melyek nagyban erősíthetik a Velencei- tó kulturális turisztikai lehetőségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!