Kápolnásnyék

2015.05.29. 20:01

Temetőt takarítottak az elítéltek

Kápolnásnyék - A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csatlakozott a Szeretethíd elnevezésű programhoz.

A jelentkező önkéntesek közül kiválasztott tizennyolc fogvatartott május 28-án a kápolnásnyéki zsidótemetőt tette rendbe.

A Szeretethíd teljes nevén Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok a Magyar Református Szeretetszolgálat által 2009-ben indított mozgalom, melynek lényege, hogy a résztvevő önkéntesek segítséget nyújtanak a közelükben élőknek vagy szebbé varázsolják környezetüket. A programhoz évről évre egyre többen csatlakoznak, 2014-ben már csaknem 16 ezer önkéntes segített valamilyen módon határokon innen és túl.

Minden évben túljelentkezés van az önkéntes programra

A Közép-dunántúli Bv. Intézet Szénási Jonathan Sándor, intézeti református lelkipásztor szervezésében csatlakozott a börtönben is népszerű programhoz.

Rendszerint a többszörös túljelentkező közül kell kiválasztani a szükséges létszámot, így történt ez évben is. A programban résztvevő 18 elítélt szabadidejében vállalta az önkéntes és díjazás nélküli munkát, egyébként az intézet valamely munkahelyén raktárban, konyhán, intézeti telepen dolgoznak.

A bv. szervezet számára az egyik legfontosabb cél a fogvatartottak reintegrációja, ennek egyik eszköze az önkéntes, a társadalom számára hasznos tevékenységek elvégzése. A környező települések önkormányzataival való együttműködésnek köszönhetően az intézet alkalmat tud teremteni a céljai megvalósításához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!