Keresési eredmények

Találatok a "háború" kifejezésre: 219 db Szűkítse a találatokat a paraméterek pontosításával!

Felidézni az eltitkolt szenvedéseket

2017. július 17., hétfő 12:27

Szamár-sziget szellemkatonái – A nagy háború balkáni halálmarsa címmel nemzetközi multimédiás vándorkiállítás vezeti be a július 21-én, pénteken kezdődő V. Emlékparki Nyár programsorozatot a Pákozdi Katonai Emlékparkban. A kiállítás az első világháború centenáriumi ünnepségsorozatának kiemelt projektjeként, többéves gyűjtő- és szórványkutató munka eredményeként szembesíti a szemlélőt a magyar hadifoglyok elfelejtett-eltitkolt szenvedésével.

hozzászólás

Tavaly minden harmadik másodpercben egy újabb ember vált menekültté

2017. június 19., hétfő 08:11

A háborúk, az erőszak és az üldöztetés minden korábbinál több embert kényszerítenek napjainkban arra, hogy elmeneküljön az otthonából – derül ki az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) ma közzétett jelentéséből.

hozzászólás

Robbanóeszközök ezrei: még mindig veszélyesek

2017. május 15., hétfő 10:00

SZÉKESFEHÉRVÁR Fejér megyét különösen megtiporta a második világháború. Ha megpróbálnánk ezt elfelejteni, időről időre eszünkbe juttatja ezt a riasztás, ami egy könnyen gyilkossá váló robbanóeszköz napvilágra kerülésére figyelmeztet.

hozzászólás

Háborúig fajul a konfliktus Szaúd-Arábia és Irán között?

2017. május 08., hétfő 16:51

Az iráni védelmi miniszter azt mondta, ha a szaúdi helyettes trónörökös komolyan gondolja, hogy lerohanja Iránt, akkor ők megsemmisítik Szaúd-Arábiát.

hozzászólás

Trump: elképzelhető "nagy, nagy konfliktus" Észak-Koreával

2017. április 28., péntek 11:19

Elképzelhető "nagy, nagy konfliktus" Észak-Koreával, ám az amerikai kormányzat diplomáciai lépésekre, békés megoldásra törekszik - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Reuters hírügynökségnek adott exkluzív interjúban, amely pénteken jelent meg.

hozzászólás

Filmajánló: Doss szanitéc megment

2017. április 18., kedd 08:00

Székesfehérvár – A legelképesztőbb, leghihetetlenebb (hős)történeteket az élet produkálja. Ha a háború egyáltalán összeegyeztethető az élettel.

hozzászólás

Május végére újul meg a 69-es gyalogezred szobra

2017. április 15., szombat 10:30

Székesfehérvár - A hét közepe óta üres a Vörösmarty téren az egyik talapzat: a 69-es gyalogezred emlékére 1931-ben állított Bory Jenő alkotást a honvédelmi tárca megbízásából restaurálni vitték.

hozzászólás

"A háborús évek emberi oldalát mutatom be" - Interjú Izolde Johannsennel

2017. január 14., szombat 18:47

Závada Pál, Varró Dániel, Rakovszky Zsuzsa, Müller Péter, Bodor Ádám. Talán ők azok, akiket a legtöbben megemlítenének, ha a kedvenc kortárs magyar szerzők nevét gyűjtenénk csokorba.

hozzászólás

Cirokseprűvel készül agyonütni a Halált

2016. november 10., csütörtök 13:41

Szombathely – Öröm volt hallgatni Keppel Csilla történészt a Hadisebesültek görbe tükörben címmel egyedülálló értéket közreadó kötet bemutatóján. Ez volt a Hadisebesüléstől a gyógyulásig című I. világháborús centenáriumi tárlat záróeseménye a Smidt Múzeumban. A szerzővel és Széll Kálmán professzorral Kelbert Krisztina történész, a Savaria Múzeum osztályvezetője beszélgetett.

hozzászólás

Hadifogságról, régi zalaiakról

2016. november 08., kedd 16:48

Zalaszentgrót- A VMK helytörténeti klubja, a környező települések hagyományait és helytörténetét kutatókat összefogó Tölgyvári Kör november 10-én 17 órakor a gyermekkönyvtárban a Zalaegerszegen élő, 93 éves Hajas Lászlót fogadja.

hozzászólás

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...