Keresési eredmények

Találatok a "kánikula" kifejezésre: 382 db Szűkítse a találatokat a paraméterek pontosításával!

Az egyik legintenzívebb hőhullám volt az idei nyáron a meteorológia szerint

2017. augusztus 12., szombat 13:41

A tíz legintenzívebb magyarországi hőhullám közé is bekerült az egyik idei hőségperiódius - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. A honlapjukon közzétett elemzés szerint a melegedés töretlen, a jövőben egyre több és hosszabb hőhullám várható.

hozzászólás

Figyelem! A kánikulai hétvégéken megnő a betörések kockázata is!

2017. augusztus 12., szombat 10:30

A biztosítók tapasztalatai alapján a nyári nyaralási szezonban, s különösen a kánikulai hétvégéken megugrik a lakásbetörések száma. Holott a legtöbb betörés néhány elővigyázatossági szabály betartásával, illetve megfelelő biztonsági eszközökkel elkerülhető lenne - hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége.

hozzászólás

Sorban harmadszor dőlt meg a globális melegrekord tavaly

2017. augusztus 11., péntek 10:00

A tavalyi év volt a legforróbb a rendszeres mérések kezdete óta, valamint sorban a harmadik, amikor megdőlt a globális átlaghőmérséklet rekordja - erősítette meg egy átfogó, részletes nemzetközi jelentés, amelyet az Amerikai Meteorológiai Társaság (AMS) tett közzé portálján csütörtökön.

hozzászólás

Tombol a nyár: az egész országra figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt

2017. augusztus 10., csütörtök 08:09

A hőség miatt hat déli megyére a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adtak ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre. Északnyugaton délutántól heves zivatarok is lehetnek.

hozzászólás

Pár napra visszatér a kánikula

2017. augusztus 09., szerda 09:31

Szerdára ismét csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós hőség veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

hozzászólás

Nem sokáig örülhetünk a lehűlésnek, a hét közepére visszatér a kánikula!

2017. augusztus 06., 15:20

Változékony, többször csapadékos idő lesz a jövő héten nagy hőingadozással: a hét közepére ismét visszatér a 38 fok körüli kánikula, a hétvégén azonban néhol már csak 20 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

hozzászólás

Bőrtáska, szalmaszakajtó és nemeztulipán a Négy mesterség fortélyai kézműves táborban

2017. augusztus 06., 10:30

Aki azt hiszi, hogy a kánikulában csakis a strandolás lehet az egyetlen üdítő kikapcsolódás, az hatalmasat téved! Azok fiatalok és felnőttek, akikkel a héten a Mesterségek Házában és Művészetek Házában találkoztam, alaposan rácáfoltak erre a feltételezésre.

hozzászólás

Már nem kell sokat várni! - A vasárnapi hidegfront elviszi a kánikulát!

2017. augusztus 05., szombat 16:25

Aki nem bírta az eddigi nyári hőséget megnyugodhat, közeledik a lehűlés. Többfelé heves zivatarokkal érkezik a hidegfront.

hozzászólás

Hétvégén is folytatódik a vízosztás több fővárosi és vidéki vasútállomáson

2017. augusztus 05., szombat 11:05

A hőségriadó meghosszabbítása miatt a hétvégén is ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-START három budapesti főpályaudvaron és 16 forgalmasabb vidéki állomáson

hozzászólás

Százötven mázsa hal pusztult el eddig Cikolán, a kár 15 millió forint

2017. augusztus 05., szombat 10:24

Süllők, csukák, harcsák, busák tetemei hevernek a cikolai tó szinte minden pontján; az 50 hektáros vízben mintegy 150 mázsa hal pusztult el a forróság okozta oxigénhiánytól.

hozzászólás

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...