Keresési eredmények

Találatok a "magyar film" kifejezésre: 18 db Szűkítse a találatokat a paraméterek pontosításával!

Jó éve volt a magyar filmnek

2017. január 11., szerda 09:00

Szép sikerrel szerepeltek a magyar filmek tavaly szerte a világban. Legalább ilyen jó hír, hogy a hazai mozikban is kíváncsiak voltak rájuk a nézők.

hozzászólás

Oscar-díj - A Tiszta szívvel című film a magyar jelölt

2016. augusztus 31., szerda 15:10

Magyarország a Tiszta szívvel című akcióvígjátékot nevezi a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra - ismertette az Oscar-díjra nevező bizottság szerdai döntését a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

hozzászólás

Saul fia - Ahogyan még nem láttuk

2015. június 20., szombat 08:30

– Nincs évszám, se helyszín, se múlt, se jövő. Csak a halálgyár.

hozzászólás

Volt egyszer egy filmszemle

2013. február 04., hétfő 08:27

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Magyar Filmszemle. Igencsak kedvelték a világon. Volt idő, amikor a nagy testvér, a Cannes-i előjátékának tartották.

hozzászólás

Művihar a fapados Filmszemle ügye Vajna szerint

2012. január 20., péntek 22:07

Andrew G. Vajna a szervezők által állami támogatás hiányában "fapadosnak" nevezett idei Filmszemléről azt mondta: ez egy "művihar", hiszen a szervezők, nem is kértek állami támogatást. Vajna azt is kijelentette egy pénteki sajtótájékoztatón Egerben, hogy 40 forgatókönyv elbírálása után 3 film forgatása megkezdődhet.

hozzászólás

Oscar-díj: Tarr Béla filmjét nevezték

2011. szeptember 01., csütörtök 19:43

Tarr Béla A torinói ló című játékfilmje képviseli Magyarországot az idegen nyelvű Oscar-díjért folyó 2012-es versenyben - közölte a Magyar Filmunió csütörtökön.

hozzászólás

Magyar filmterv alkotója kapott díjat Cannes-ban

2011. május 15., 15:22

A magyar Zomborácz Virág és a svéd Hanna Sköld átvette az Európai Unió MEDIA Európai Tehetség nevű díját vasárnap Andrulla Vasziliu oktatásügyért, kultúráért, a többnyelvűségért és az ifjúságpolitikáért felelős uniós biztostól a 64. Cannes-i Filmfesztiválon.

hozzászólás

Magyar filmesek tiltakozása - Tarr Béla, Enyedi Ildikó

2011. február 07., hétfő 13:40

Nyilatkozatban tiltakozott kilenc neves magyar filmrendező a magyar filmszakma rendszerének megváltoztatása ellen; az MTI-hez hétfőn eljuttatott dokumentum aláírói szerint "egyszemélyes irányítási rendszert" alakítanak ki, ami veszélyezteti a magyar film sokszínűségét.

hozzászólás

Magyar filmek a biarritzi és trieszti fesztiválon

2011. január 25., kedd 13:49

FMH - A biarritzi filmfesztiválon tartják szombaton Szomjas György Keleti szél című filmjének nemzetközi premierjét, míg a jelenleg zajló trieszti filmünnepen Kocsis Ágnes, Mundruczó Kornél, Nemes Gyula és Szőcs Petra filmjei versenyeznek - tájékoztatta az MTI-t kedden a Magyar Filmunió.

hozzászólás

A magyar filmtörténet legfontosabb filmjei DVD-n, digitalizálva

2010. szeptember 23., csütörtök 14:06

A magyar filmművészet kiemelkedő alkotóinak életművéből kínál ízelítőt a Magyar Nemzeti Filmarchívum (MNFA) gondozásában idén kezdett DVD-sorozat, amelynek következő kiadványa Az aranyember három változatának (1918, 1936, 1962) felújított, egyidejű kiadása.

hozzászólás

Részletes műsorMűsorok betöltése...