Keresési eredmények

Találatok a "monarchia" kifejezésre: 10 db Szűkítse a találatokat a paraméterek pontosításával!

Boldog békeidők a Győry-kastélyban

2017. április 21., péntek 09:32

Perkáta – Monarchia korabeli tárgyakkal idézik meg a boldog békeidőket egy izgalmas kiállításon.

hozzászólás

Saját erőből újították fel a Waldorf-iskola atyjának szülőházát Murakirályon

2017. március 31., péntek 20:15

Murakirály/Donji Kraljevec - Letenyénél átlépve a határt mindössze húszpercnyi az autóút. A település egykoron a történelmi Zala része volt, most Muraköz megyéhez tartozik. Errefelé átutazóban sokan nem is sejtik, hogy itt született a Waldorf-iskola atyja, a 19. század végének, 20. század elejének nagy gondolkodója, Rudolf Steiner.

hozzászólás

Gorlicei áttörés: jelentős siker volt

2015. június 09., kedd 07:01

Majd egy éve tombolt már az első világháború, mikor 1915 késő tavaszára világossá vált: az Osztrák-Magyar Monarchia egyedül nem bír az Orosz Birodalommal.

hozzászólás

Vas megyei iskolák is kaptak az Osztrák-Magyar Monarchiát bemutató könyvsorozatból

2014. november 19., szerda 14:11

Szombathely - Az Osztrák-Magyar Monarchia írásban és képekben címmel hiánypótló könyvsorozat jelent meg a Nagy Háborús Emlékév alkalmából. A 21 kötetes sorozatot iskolák és egyetemi könyvtárak kapták ajándékba a magyar kormánytól határon innen és túl. Negyven Vas megyei középiskolába és könyvtárba is eljuttatták a kiadványt.

hozzászólás

Főhajtás az első világháború civil és katonai áldozatainak emléke előtt

2014. július 28., hétfő 18:50

Veszprém -– Száz esztendeje, 1914. július 28-án, egy hónappal Ferenc Ferdinánd trónörökös és felesége meggyilkolása után az Osztrák Magyar Monarchia hadat üzent Szerbiának.

hozzászólás

Kissé drágult a brit monarchia, de a királynő fizetésemelést kap

2014. június 26., csütörtök 15:07

Kissé drágult tavaly a brit monarchia, de II. Erzsébet királynő javadalmazása ennek ellenére növekedhet, mivel a királyi ház befektetéseit kezelő intézmény profitja is jelentősen nőtt.

hozzászólás

Az őszirózsától a vöröscsillagig

2014. január 03., péntek 07:05

Alighogy lehullottak a falevelek 1918 őszén, szerte a Monarchiában megmozdulások vették kezdetüket. Minden nemzeti kisebbség alapvető célja az Osztrák-Magyar Monarchiától való elszakadás, és a nemzeti függetlenség kivívása lett.

hozzászólás

Régi emlékek nyomában

2012. április 25., szerda 10:12

A híres Adria-parti üdülőhely, az egykori Osztrák-Magyar Monarchia büszkesége ma is őrzi varázsát. Előkelő villák, patinás szállodák, promenád a tengerparton. A tengermellék páratlanul buja zöld kertjeiben, parkjaiban mindig virágzik valamilyen különleges növény. Ez Opatija, vagy ahogyan régen hívták: Abbázia, az Adria gyöngye.

hozzászólás

Szeptember 9-én indul a Kárpátalja Expressz

2011. szeptember 04., 16:02

Négy országon át, a Monarchia egykori vasútvonalán robog a Kárpátalja Expressz nevű különvonat magyar szerelvénnyel szeptember 9. és 11. között.

hozzászólás

Több mint 100 éves hajót kereszteltek újra

2010. augusztus 20., péntek 17:43

FMH - Újrakeresztelték a Lajta nevű, több mint 100 éves hadihajót pénteken a Dunán, a Parlament előtt. Az ünnepélyes alkalomkor jelen volt többek között Hende Csaba honvédelmi miniszter is.

hozzászólás

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...