Keresési eredmények

Találatok a "seuso-kincs" kifejezésre: 60 db Szűkítse a találatokat a paraméterek pontosításával!

A rendező szerint sokat lendíthet a Seuso-ügyön a filmje

2017. augusztus 03., csütörtök 16:50

BUDAPEST-FEHÉRVÁR A régészeti és bűnügyi talányokkal egyaránt rendelkező Seuso II. című dokumentumfilmet vasárnap este tűzi műsorára a Duna World csatorna. Ebből az alkalomból nyilatkozott lapunknak Dézsy Zoltán rendező, szerkesztő-riporter.

hozzászólás

Seuso-előkészületek - golyóálló vitrinekben mutatják majd be

2017. július 07., péntek 20:50

Nincs uborkaszezon az ezüstkészlettel kapcsolatos hírekben. A Magyar Nemzeti Múzeum által meghirdetett közbeszerzési felhívásból kitűnik - legalábbis a Seuso-kincs bemutatására szolgáló speciális múzeumi üvegtárlók számából ítélve -, hogy nagy ívű országos kiállítás előkészületei folynak.

hozzászólás

Decemberben Seuso-kiállítás

2017. július 06., csütörtök 21:16

Megerősített rendőri, rendészeti és biztonsági szolgálat van a nyári időszakban a Balaton egész térségében - válaszolta lapunknak Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lapunk a minisztertől a Seuso-kincsek további régészeti kutatásaival kapcsolatos tervekről is érdeklődött.

hozzászólás

Seuso-kincs: Kutatás titokban vagy nyíltan? - A régészhez fordultunk, majd a kormányhivatalhoz

2017. június 29., csütörtök 12:00

Több alkalommal írtunk a Kőszárhegy melletti Szárhegy körzetében várható komplex régészeti kutatásról, amely a Seuso-kincs még földben található részének megtalálására irányul.

hozzászólás

Seuso: beindult a kincskeresés

2017. március 25., szombat 10:00

Polgárdi - A római kori ezüstkincs lelőhelyére vonatkozó feltételezések tovább foglalkoztatják az érdeklődőket. Voltak és vannak új elgondolások is, ma még egyik esélye sem zárható ki - kivéve, ha valamelyik verziót igazolják az utóbbi hetekben nagyobb médiafigyelmet kapott, tavasszal várható régészeti kutatások.

hozzászólás

Tavasszal újra ásnak? A Seuso-kincs nagy része még a földben heverhet

2017. március 20., hétfő 20:25

Ha minden összejön, tavasszal kiderülhet, igaza van-e Dénes József régésznek, miszerint a Kőszárhegy melletti Szárhegy rejti a Seuso-kincs még meg nem talált darabjait.

hozzászólás

Mit rejthet a föld Kőszárhegyen? - A Seuso-kincs nyomában

2017. február 11., szombat 10:00

Hosszas várakozás után a legmagasabb szinten született döntés arról, hogy tavasszal komplex vizsgálat kezdődik a Seuso-kincs egykori lelőhelyének megtalálására a Kőszárhegy melletti Szárhegyen.

hozzászólás

Újabb kétes műtárgy ügylet

2017. február 02., csütörtök 09:07

A megyei vonatkozásokkal rendelkező késő római kori ezüstkészlet értékesítésének egyik kulcsszereplője, a kincs rejtélyeinek lehetséges ismerője a libanoni Halim Korban. A műkereskedő ellen jelenleg eljárást folytat a brit hatóság egy óasszír kőemlék törvénytelen birtoklása és aukciós eladásának gyanúja miatt.

hozzászólás

Bonckés alatt a Sümegh-ügy

2017. január 21., szombat 07:44

Izgalmas év elé nézünk a világhírűvé vált Seuso-kinccsel kapcsolatosan: várhatóan hamarosan megnyílik állandó kiállítása a Magyar Nemzeti Múzeumban, és új lépések történhetnek elsődleges lelőhelyének kutatásában. Viszont keveset tudunk az ezüstkészletet megtaláló Sümegh József halála ügyében folytatott nyomozásról.

hozzászólás

Seuso-kincs: meglepő hasonmás

2016. március 05., szombat 10:00

Érdekes hasonlóságot fedezett fel a Seuso-kincs egyik darabja és a szentpétervári Ermitázsban őrzött római kori amfora között Maxim Levada ukrán régész, publicista. Az értékes leletre egy barbár előkelőség sírjában bukkantak, több ezüstedénnyel együtt.

hozzászólás

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...