Keresési eredmények

Találatok a "tankötelezettség" kifejezésre: 11 db Szűkítse a találatokat a paraméterek pontosításával!

Elsős lesz a gyerek - Elkezdődött a beiratkozás

2017. április 21., péntek 07:30

Tegnap megkezdődtek, ma folytatódnak a beiratkozások az általános iskolákban.

hozzászólás

A szülő köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes iskola első évfolyamára

2017. április 14., péntek 20:25

Dunaújváros - A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni.

hozzászólás

A Kúria elé kerül a két hitelesített népszavazási kérdés

2015. április 09., csütörtök 14:18

Jogorvoslati kérelmek érkeztek a "rendszerbontó népszavazásnak" a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) által két hete hitelesített két kérdésével kapcsolatban, így a Kúria dönt arról, indulhat-e aláírásgyűjtés a kamarai tagdíj és a tankötelezettség ügyében.

hozzászólás

Újabb civil népszavazási kezdeményezést hitelesített az NVB

2015. április 08., szerda 18:34

Egy újabb "rendszerbontó" civil népszavazási kezdeményezést hitelesített szerdán a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Ez azt jelenti, hogy a civilek által - a március 15-ei demonstráción - bejelentett 19 kezdeményezés közül háromban lehet népszavazást tartani, ha a Kúria másként nem dönt.

hozzászólás

Ilyen a gyerek, ha iskolaérett

2014. január 09., csütörtök 07:00

Hatéves korára egy átlagos gyermek 120-130 cm magas és 20-22 kg súlyú, olvasható az iskolaérettségi feltételeket felsoroló hazai standardban.

hozzászólás

Iskolakezdés hatévesen?

2014. január 09., csütörtök 07:00

Zalaegerszeg - –Most járnak első osztályba azok a gyermekek, akik már a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény értelmében kezdték meg az iskolát.

hozzászólás

Iskolai túljelentkezés

2013. április 20., szombat 07:40

Székesfehérvár – A felvehető létszámnál több gyermek szeretné megkezdeni szeptemberben az első osztályt az ország legnépszerűbb általános iskoláiban; a túljelentkezés a megyeszékhely két intézményét is érinti.

hozzászólás

Jobbik: felelőtlen a 16 éves tankötelezettségi korhatár terve

2011. április 14., csütörtök 14:26

Felelőtlen az az elképzelése, hogy 16 évre szállítsák le a tankötelezettség korhatárát. Ezzel a kormány elismeri, hogy az oktatási rendszer nem tud mit kezdeni a magatartászavaros, elsősorban cigány diákokkal - mondta Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

hozzászólás

MSZP: ne csökkentse a kormány a tankötelezettség korhatárát

2011. március 27., 18:00

Budapest - Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy ne csökkentsék a tankötelezettség korhatárát, mert az állam feladata, hogy minél tovább az oktatásban tartsa a gyerekeket - mondta Kormos Kata, az MSZP szóvivője vasárnap, Budapesten, a párt Út a pokolba című sajtótájékoztatóján.

hozzászólás

A PSZ tiltakozik a tankötelezettség korhatárának leszállítása ellen

2011. március 08., kedd 16:32

FMH - A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a leghatározottabban tiltakozik azon kormányzati szándék ellen, hogy a tankötelezettség felső határát a gyermek 15. életévében határozzák meg, ehhez igazítva az iskolarendszert; a tömörülés arra szólítja fel az érintetteket, szakmai szervezeteket, hogy fejezzék ki tiltakozásukat az ifjúság szándékaival ellentétes kormányzati szándékok ellen.

hozzászólás

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...