Kézilabda

2015.09.02. 18:45

A bajnoki rajton a világklasszisokkal felálló Győr nyert Fehérváron

Székesfehérvár – Papírforma eredmény született a női kézilabda NB I rajtján a Köfém csarnokban. A Győri Audi ETO KC 11 góllal bizonyult jobbnak a Fehérvár KC együttesénél.

Ferencz Balázs

A nyitány mindig izgalmas. Valami új kezd kibontakozni a tervek nyomán, szurkoló, vezető, edző és játékos is kíváncsi, mi sül ki a nyár forró napjain, izzó melóval előkészített alkotóelemekből. A Fehérvár KC állománya megerősödött a felkészülési időszakban, minőségi játékosok érkeztek, azonban a bajnoki rajt előtt nem volt mindenki egészséges. Sipeki Flóra ujjsérülést szenvedett, és a másik kapus, Herr Orsolya is keveset dolgozott a csapattal betegség miatt, és talán ez döntő is volt a bajnoki ezüstérmes Győri ETO ellen. Bár, a világklasszisok tömkelegét soraiban tudó zöld-fehérek ellen nem sok csapatnak van esélye a honi bajnokságban, így a fehérvári lányok is érezték, vesztenivalójuk nincs, így mosollyal az arcokon, mégis bizakodva kezdték az idei pontvadászatot.

A meccs elején mindkét oldalon keresték a kaput a lányok, Bandelier, Planéta és Löke is támadást rontott, majd a vendégek kapták el előbb a fonalat, és elhúztak három góllal. Tanabe hetedik percben szerzett gólja kellett, hogy a Bakó Botond dirigálta hazaiak is erőre kapjanak, és a szorosabbra fűzött védekezés egy időre megállította a győrieket. Fel is zárkózott egy találatra az FKC, majd a 17. percben a Fehévár vezetőedzője szinte teljes sort cserélt. Jött Tápai, Emberovics, Herr Anita, és Horváth Bernadett is, de a várt roham sajnos elmaradt. Hiába váltott folyamatosan a balátlövő és az irányító poszton Tápai és Ishitate, a Győr ismét ellépett. Valahogy hiányoztak a kapusbravúrok, és pillanatok alatt hét gólra hizlalták a különbséget a vendégek. Főként Groot és a fiatal Korsós volt elemében. A félidő hajrája megint Tápaiéké volt, négy gólra zárkóztak vissza, megcsillant a remény. (8-12).

Fordulás után azonban hengerelt az ETO. A kilencesvonalra tolták védekezésüket, a fehérváriak középen szerették volna megjátszani a támadásokat, de sok labdát vesztettek, így a vendégek könnyű gólokkal léptek meg. A 38. percben már 20-11-re vezetett a Győr, s Bakó mester időkérése után kapus nélküli játékra állt át a Fehérvár. Horváth vette fel a megkülönböztető trikót, és egyre többször fúrt rést a győri falba. Ráadásul Herr Orsi is fogott labdákat a kapu előtt, hétméterest is védett, és a hajrá előtt a fáradni látszó Kiss Évát is többször meglepték a hazai lövések. Harcos volt az FKC,ezt bizonyította Mayer Szabina labdaszerzése és szólója, majd jöhetett egy pimasz kínai figura is, Kazai Anita góljával 20-25-re jött fel az FKC az 53. perce. Lett volna keresnivalója a fehérvári együttesnek, de az utolsó öt percben már ziccereket rontott, a Győr pedig akkor lőtt gólt, amikor csak akart, és kalkulálható, de sima győzelmet aratott a Köfém csarnokban.

– Kicsit gyámoltalanok voltunk, túl sok idő kellett ahhoz, hogy felvegyük a kesztyűt. Amikor ráébredtünk, hogy meg tudunk oldani feladatokat, akkor szorosabbá tettük az eredményt, de a második félidőben is ugyanez volt a bajom. Túlzott a nagy különbség, ha belőjük a helyzeteinket vállalhatóbb a vereség, de ez nem egy szép eredmény – értékelt Bakó Botond.

FEHÉRVÁR KC–Győri AUDI ETO KC 20-31 (8-12)

Köfém Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.

FKC: Herr O. - Tanabe 1, Bandelier 4, Ishitate 1, Mayer 3, Hajduch 1, Csáki 1. Csere: Májer 1, Emberovics 1, Kazai 1, Tápai 5 (3), Horváth B. 1. Vezetőedző: Bakó Botond.

Győri ETO: Kiss É. - Korsós 6, Broch 3, Kovacsics 1, Löke 4, Tomori, Sulland 6 (1). Csere: Grimsbö (kapus), Planéta 3, Groot 4, Tóth G. 3 (1), Hársfalvi 1. Vezetőedző: Ambros Martin.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 0-2; 10. p.: 2-4; 15.p.: 4-6; 20.p.: 5-9; 25.p.: 5-12; 35.p.: 9-17; 40.p.: 13-21; 45.p.: 15-22; 50.p.: 19-24; 55.p.: 20-27.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!