Kézilabda

2016.02.26. 14:00

A cél a hat közé kerülés - Győzelmi reményekkel, Vácon lép pályára a Fehérvár KC

Székesfehérvár - Az ősszel a Vác megtréfálta az FKC-t. Van tehát miért visszavágni a szombat esti, Duna-parti meccsen.

Horog László

A 18 órakor kezdődő találkozón mindkét gárda győzelmi igénnyel lép pályára, a derbi rendkívüli fontosságú a hat közé kerülés, tehát a nyugodt folytatás szempontjából. A fehérváriak jobb pozícióban, a 6. helyen tanyáznak, 15 ponttal, a mögöttük következő Debrecen és Vác 14 egységgel rendelkezik, tehát lőtávolon belül vannak. Bakó Botond együttese egy meccsel kevesebbet játszott, mint a közvetlen riválisok, eleddig hétszer nyert, egyszer végzett döntetlenre és kilencszer kapott ki. A két üldöző ugyanazt produkálta, 7-szer nyert és 9 alkalommal vesztesen hagyta el a parkettet. A Vác legutóbb nyert, az újonc Budaörs otthonában győzött 41-30-ra, előzőleg azonban hét bajnokin maradt nyeretlen, utoljára november 7-én, Fehérváron sikerült győznie, 28-23. Majd következett a negatív széria, ami múlt hétvégén ért véget. A fehérváriak három, magabiztosan győztes összecsapás - Budaörs, Mosonmagyaróvár, MTK - után legutóbb két vereséget szenvedtek, a dudaszó pillanatáig kiélezett küzdelemben, két góllal kikaptak Debrecenben és Dunaújvárosban. Közben akadt sikerélmény is, ugyanis Békéscsabán kivívták a Magyar Kupa négyes döntőjében való szereplés, ezáltal valószínűsíthetően a nemzetközi porondon való őszi indulás jogát.

Bakó Botond magyaráz az egyik hazai, bajnoki összecsapáson

- A hat közé kerülés szempontjából mindkét csapat számára nagyon fontos a szombati bajnoki. A maximumot kell nyújtanunk a győzelemhez, úgy érzem, jobbak, egységesebbek vagyunk a Vácnál és ezt bizonyítani is fogjuk - közölte Bakó Botond, a Fehérvár KC vezetőedzője.

Mindenki egészséges, csak az Achilles-ín fájdalmai miatt nem tréningező átlövő, Emberovics Mira nem bevethető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!