Kézilabda

2015.07.08. 15:03

Bemutatta legújabb játékosait a Fehérvár KC

Székesfehérvár - Szerdán délelőtt a Köfém Sportcsarnokban megkezdte a felkészülést az új szezonra a Fehérvár KC női kézilabdacsapata.

Horog László

A tréninget követően sajtótájékoztatót tartottak a Verseci úti klubház VIP-termében, amelyen Balássi Imre klubelnök elöljáróban elmondta, a gárda a legutóbbi szezonban különböző okok miatt elmaradt a várakozástól, azaz a négy közé kerüléstől. A 2014-15-ös szezon végeztével azonnal elkezdték a korábbinál erősebb csapat építését.

- A májusban zárult idényben a sérüléshullám, valamint tőlünk független okok miatt nem sikerült magvalósítanunk álmainkat. Azt, hogy dobogóért harcoljunk és kilépjünk a nemzetközi porondra. A szakmai stábbal egyetértésben határoztunk arról, hogy a csapatot tovább erősítjük, reményeim szerint ez sikerült is, a korábbinál acélosabb együttessel vágunk az új szezonnak. Először Tápai Szabinát igazoltuk le, aztán megállapodtunk a többi kiszemelttel is. Többen féltenek bennünket, hogy Kiss Éva távozása után gondjaink lesznek a kapuban. Szerintem nem, ugyanis megszereztünk egy kétszeres BL-győztest, valamint egy rendkívül tehetséges fiatalt. Fontos, hogy átlövő poszton is remekül erősítettünk - közölte optimistán Balássi Imre.

Bakó Botond vezetőedző kiemelte, a hiányzó mozaikokat sikerült pótolni, valamint külön örül, hogy az értékeket sikerült megtartani. A szakvezető elvárása az 1-4. hely valamelyike. Úgy gondolom, a tavalyi szezonhoz képest minden tekintetben sikerül majd előrelépnünk. Három nemzetközi tornán veszünk részt, Zilahon, Dunaújvárosban, Vácon, továbbá két-két mérkőzést vívunk Bécsben és itthon, a bécsi Hypóval.

Siti Beáta másod-edző elmondta, a 21 fős keretben olyan játékosok találhatóak, akik kiváló csapatemberek, egyéni érdekeiket a közösség érdekei elé helyezik. Az idősebb és fiatalabb kézilabdázók aránya jó, ha nem következik be sérüléshullám, vagy váratlan esemény, úgy a keret feltétléenül alkalmas az elődöntőbe kerülésre a pokolian erős hazai bajnokságban.

A város sportot felügyelő alpolgármestere, Mészáros Attila megjegyezte, ahogy eddig, úgy ezentúl is kiemelt együttesként kezelik a női kézilabdázókat. A település vezetői a folytatásban is mindent támogatást megadnak. Köszöntöm az új játékosokat, bízom abban, hogy otthonra lelnek és remekül érzik magukat a városunkban.

A klub menedzsere, Kynsburg Zoltán mutatta be a frissen érkezetteket. Herr Orsolyát nem kellett különösebben, lévén kétszer nyert bajnokok Ligáját a győriekkel.

- Olyan helyen szerettem volna védeni, ahol komoly szerepet szánnak nekem. A klubot jól ismerem, fontos szempont volt, hogy a húgom itt kézilabdázik.

Sipeki Flóra, korábbi utánpótlás válogatott a Békéscsabát hagyta ott az FKC kedvéért. A szerb balátlövő, a vb-ezüstérmes Biljana Bandelier hosszú éveket töltött Franciaországban, legutóbb Nizzában szerepelt. Egy plusz egy évre szerződött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!