Kézilabda

2016.02.20. 18:40

A házigazda Kohász otthon tartotta a bajnoki pontokat

Dunaújváros – Az ötödik és a hatodik helyezett randevúját a Kohász nagy csatában, 28-26-ra nyerte az acélvárosban.

Horog László

Bandelier sikeres átlövésével indulta megyei rangadó, az életerős lövésbe ugyan beleért Oguntoye, de hárítani nem tudott. A szélső Vincze egyenlített beállóból, majd az irányító Szalai a szélről szerzett előnyt a hazaiaknak. Bandelier azonnal válaszolt, sőt, mesteri ejtése nyomán már a Fehérvár vezetett, 2-3. Kazai góljával tovább növelték az előnyt a vendégek, nem találta a ritmust a házigazda. Kovács Anna két góljával kiegyenlítette az állást, a folytatásban fej-fej mellett haladtak az együttesek, majd Bandeliernek köszönhetően ismét kettővel meglépett a Fehérvár (6-8), a Kohász trénere, Zdravko Zovko azonnal időt kért. Bulath elhajlásból volt eredményes, Azari pedig sikerrel ejtett, erre Mayer azonnal válaszolt. Peregtek a percek, egyik fél sem tudott meglépni, aztán kettővel meglógott az Újváros. Bakó Botond magához is rendelte lányait, azonban az elmondottaknak nem lett foganatja, még jobban elhúztak a hazaiak, 13-9. Tápai és Tilinger beköszönt, a folytatásban a vendéglátók őrizték előnyüket, félidőben 16-13 állt a táblán.

Fordulás után Triscsuk is feliratkozott a góllövők közé, majd a többiek is aktivizálták magukat, a fehérváriak kettős emberhátránya alatt öt góllal elhúztak, 19-14. Közelebb jött az FKC, sőt, Tápai révén egészen közel, ám a csereként beállt Klujber jóvoltából néggyel elment a Kohász, 23-19. Bakó gyakran cserélt, vérfrissítés gyanánt, ám zárkózni nem tudtak, maradt a négygólos differencia. Herr Orsolya bravúrokat mutatott be a kapuban, a társak is aktivizálták magukat, a zárás előtt három perccel, Tápai vezérletével egy gólra zárkóztak, 26-25. Klujber volt eredményes, Bakó időt kért. Tápai betalált, Zovko magához rendelte lányait. Támadtak a hazaiak, Bulath az utolsó pillanatokban döntött, 28-26-ra nyert a Dunaújváros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!