Kézilabda

2015.01.30. 19:10

A Fehérvár KC a ferencvárosiak vendége szombaton, 18 órakor

Az Érd elleni, hazai vereséget követően az FTC-hez utazik az FKC női kézilabdacsapata. Nem a fehérváriak számítanak a derbi esélyesének.

Horog László

Amíg a klubházban, főként a titkárságon még az Érd elleni óvás, a csarnok parkettjén a szombati bajnoki jelenti a fő témát. A szövetségtől pénteken délelőtt érkezett elektronikus levél, amelyben az MKSZ jelzi: a fehérváriak beadványát jövő szerdán, 10 órakor tárgyalják az illetékesek. A vezetőedző, Bakó Botond és segítője, Siti Bea nem foglalkozik az óvással. A szakmai stáb a játékosokkal egyetemben nincs irigylésre méltó helyzetben. A múlt hétvégi, fájó vereség után a honi mezőnyből kiemelkedő két gárdával randevúzik az FKC.

A világ legjobb csapatának számító, zsinórban kétszer BL-t nyerő Győr vezeti a tabellát 16 forduló után, minden meccset megnyerve, 32 ponttal. Mögöttük az FTC-Rail Cargo Hungaria következik, 14 sikerrel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel, 29 ponttal. A harmadik pozícióban a Dunaújváros tanyázik 23 egységgel, a 4. Érd 21-et, az 5. Fehérvár 19-et, a 6. Siófok 18-at gyűjtött, ezen gárdák esélyesek a négy közé kerülésre, ami garantáltan nemzetközi indulást feltételez.

Az FTC spanyol légiósa, Nerea Pena büntetőjét Kiss Éva próbálja hárítani a legutóbbi összecsapáson (Fotó: Molnár Artúr)

A zöld-fehérek október elején jártak Fehérváron és magabiztosan, 30-19-re nyertek. Tavaly tavasszal, a népligeti Elek Gyula Arénában nem volt ennyire sima a meccs, az utolsó pillanatokban kis híján egyenlített az FKC, Nuria Benzal talpról, ütemtelenül eleresztett labdájával, ami a kapufán csattant.

A Fradi a szombati, valamint keddi, váci bajnokit alighanem felkészülési állomásnak tekinti a jövő szombati és vasárnapi, Tertnes Bergen elleni, KEK-összecsapásokra.

Az FKC viszont a mostani találkozót, valamint a jövő szerdai, Győr elleni, hazai mérkőzést szánja amolyan felvezetőnek a sokkal fontosabb, MTK, Szeged, Siófok, Mosonmagyaróvár sorozatot megelőzően. Ugyanis a fehérváriak azt nagyon jól felmérték, hogy az FTC és a Rába-parti gárda ellen kevés esély van a győzelemre, azonban a folytatásban következő brigádok verhetőek, ha összejön a nyolc pont, sikerülhet az áhított négy közé kerülés is.

- Nem feltartott kézzel lépünk pályára szombaton és szerdán sem, de nem kérdés, hogy a Fradi és az ETO nagyobb játékerőt képvisel. Számunkra most az a fontos, hogy fizikálisan felkészüljünk az alapszakaszt záró négy összecsapásra. Ezért külön nem is készültünk a válogatottakkal teletűzdelt FTC-ből.

A koronázó városiaknál hiányzónak számít a nyáron Achilles-ín műtéten átesett Herr Anita, aki már elkezdte a futásokat, óvatosan lövöldöz is, de játékára a közeljövőben nem kerülhet sor. Az irányító. Ishitate Mayuko a hét elején hazautazott. Otthonában, Japánban gyógyíttatja krónikus csonthártya-gyulladását.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!