Kézilabda

2015.09.25. 12:18

A Népligetben lép pályára az FKC

Székesfehérvár - Az MTK elleni vereség után javított az FKC, nagy csatában verte a DVSC-t. Szombaton, 18 órakor az FTC-hez látogat a fehérvári kézilabdacsapat.

Horog László

Volt mit kijavítaniuk a hét közepén. A múlt szombati, gyalázatos produkció után a DVSC-t látta vendégül a Fehérvár, s verte, hatalmas csatában, végig kiélezett küzdelemben, 29-27-re. Az már az elején látszott, ezúttal semmit sem bíznak a véletlenre, ha kell, a győzelem érdekében akár a falon is átmennek.

Tápai Szabina nagyszerűen játszott a Debrecen elleni bajnokin
Fotó: Molnár Artúr

Most sem játszottak igazán jól, azonban végig küzdöttek, s akadtak egészen kiváló egyéni teljesítmények, az irányító--átlövő Tápai Szabina nyolc gólt szerzett, Mayer Szabina pedig ötször volt eredményes beállóból.

A gárdához nyáron visszatérő, néhány mérkőzés alatt kulcsemberré váló Tápai Szabina bízik abban, hogy a Fradi ellen meglepetés születhet. Mert a hazai győzelmen kívül minden más eredmény ebbe a kategóriába tartozna. A játékos élete legjobbját az FTC népligeti csarnokában, az FHK-kupa elődöntőjében nyújtotta, igaz, nem ma volt, hanem egy évtizede. Amit kapura lőtt, az gól lett, tinédzserként vállalt döntő érdemeket a fehérvári sikerben, majd a döntőben, a Győr legyőzésében is. Ez persze már a múlt, a szombati, zöld-fehérek elleni derbi pedig a jelen.

- Az elmúlt hétvégén nagy leszúrást kaptunk, teljes joggal. A DVSC elleni második fél-időben összeállt a védekezésünk, és a támadójátékunk is hatékony volt, képesek voltunk messziről is gólokat lőni. A Fradi nagyon erős csapat, ellenük nehezebb dolgunk lesz. Persze, ők is hibáznak, legutóbb csak döntetlenre végeztek Dunaújvárosban. Most biztosan minden energiát mozgósítanak majd ellenünk. Nem feltett kézzel megyünk a Népligetbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!