Kézilabda

2015.02.26. 19:30

Az FKC pénteken 18 órakor szerepel

Székesfehérvár - A szezonban másodszor is megmérkőzik a Fehérvár KC és az olasz válogatott, amely Esercito-FIGH Futura Roma névre hallgat.

Horog László

A mérkőzést pénteken, 18 órakor rendezik a KÖFÉM Sportcsarnokban. A két gárda az idényben már találkozott, december közepén a fehérváriak 31-20-as győzelmet arattak, a félidőben már 17-10-re vezettek. A hazaiak két leg-eredményesebbje az egyaránt hat gólig jutó beállós, Horváth Bernadett és az átlövő Tilinger Tamara volt, utóbbi góljainak a felét büntetőből szerezte. A felek nem hivatalos bajnoki mérkőzésen találkoznak ismét, az olasz válogatott az FKC mellett további hét, elsőligás, honi együttessel párbajozik a szezonban.

Horváth 6 gólt lőtt legutóbb. Fotó: a klub honlapja

A taljánok egy diadallal rendelkeznek, a szegedieket verték, a többi, 12 meccsüket elveszítették. A gólkülönbségük sem imponáló, 120 góllal lőttek kevesebb gólt, mint a riválisok. A közös tabella második helyén az FKC tanyázik az éllovas Érd mögött, a magyar-olasz pontvadászatba a hazai gárdák egymás elleni, bajnoki eredményei számítanak.

A pénteki randevú jelentőségét az FKC kézilabdázói számára az adja, hogy remek felkészülési lehetőséget biztosít, a jövő szombati, siófoki derbi előtt. A balatoni meccs kulcsfontosságú a négy közé jutás szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!