Kézilabda

2016.05.12. 15:25

Arany a tó partján

Gárdony - Kiélezett versenyfutásban ért a dobogó tetejére az NB II Dél csoportjában szereplő Gárdony-Pázmánd NKSE női kézilabda csapata.

Ferencz Balázs

Az elsőosztályú rutinnal rendelkező Pádár Margó (labdás) a csapat meghatározó játékosa volt

A gárdonyiak két mérkőzés hátránnyal koncentrálhattak a bajnoki címet jelentő győzelmekre, s amíg a többiek már befejezték a csatározásokat, a tóparti lányok behúzták elmaradt meccseiket, és az élre ugrottak. Az utolsó fordulóban Dunaújvárosban ünnepelhette aranyérmét a korábbi klasszis átlövő, Németh Helga csapata.

Duna-Pent NKSE-Gárdony-Pázmánd NKSE 17-30 (6-11)

Duna-Pent: Balo 1, Dorcsák, Dr. Kopinya 3, Hingyi B., Hingyi Z. 1, Mozsár, Szűcs R. 5, Vincze Á. 1, Facskó, Jaksics, Kaiser 1, Molnár M. 4, Németh Cs., Szóládi.

Gárdony: KISS O. MAGYAR (kapusok), KUHINKÓ 4, FLESSER 3, GABNAI M. 5, PÁDÁR M. 3, KÖLLŐ 5, BECSÉRI A. 5, GRÁNITZ 2, PINTÉR 1, CZAKÓ 1, SASTYIN, SZÉP 1.

A nagy tét rányomta bélyegét a gárdonyi lányok játékára, a 18. percig bizonytalanul játszottak, s csak 5-5 gól született ezidő alatt, bár ez főként Kiss Orsolya remeklésének is volt köszönhető. A 24. percben aztán megtörték a gólcsendet a GPNKSE hölgyei, magukhoz tértek és a szünetig ötgólos előnyre tettek szert. A második játékrészben már az első perctől remekeltek a gárdonyiak, végig magabiztosan kézilabdáztak. Bajnokhoz méltó, nagyarányú győzelemmel búcsúzott a Gárdony-Pázmánd NKSE az NB II déli csoportjában, s így kiharcolta az NB I/B-ben való szereplést, amit a klub minden bizonnyal vállal is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!