Kézilabda

2016.05.19. 15:55

Aranyat érő ötödik hely

Székesfehérvár - Már csak két mérkőzés van hátra a szezonból a Fehérvár KC kézis lányainak, ám ezen a két találkozón nagyon sok múlik.

Szupkai Gábor

A tét nem csupán az ötödik hely megszerzése, hanem az ezzel járó nemzetközi kupaindulás joga. Az ellenfél ráadásul nem akárki, a szomszédvár, a megyei rivális, a nem is olyan régen EHF-Kupát nyerő Dunaújvárosi KKA.

Ha csak a hazai bajnokságban való szereplést nézzük, nyugodtan kijelenthetjük, két csalódott csapat lép majd pályára a pénteki találkozón. A dunaújvárosiak az első négyben szerettek volna végezni, a fehérváriak pedig év közben nyújtott teljesítményük miatt szomorkodhatnak. Ennek következménye volt a szezon közbeni edzőváltás, Bakó Botond helyére Deli Rita került, akinek a vezetésével most a lehető legtöbbet próbálja kihozni ebből az idényből az FKC.

Herr Anita (labdával) az őszi hazai találkozón négy gólt szerzett

A bajnoki rájátszás első körében a címvédő Győri Audi ETO KC ellen vajmi kevés esélye volt a fehérvári lányoknak, majd a Siófok ellen idegenben egy parádés, és egy nagyon gyenge félidőt produkálva egy gólos hátrányból várhatták a visszavágót, ahol Kazai Anita és Elena Gjorgjijevska pazar játékával végül összesítésben négy góllal jobbnak bizonyult az FKC.

A Kohász a Debrecennel szemben bukott el idegenben lőtt kevesebb góllal, majd a Vác ellen kettős győzelemmel érték el, hogy most az ötödik helyért játszhassanak.

Az alapszakaszban Fehérváron döntetlen született (20-20), míg a Kohász otthonában kettővel nyertek a dunaújvárosiak (28-26). Ezekkel az eredményekkel most Zdravko Zovko lányai lennének elégedettebbek, de ehhez a Fehérvár KC hölgyeinek is lesz egy-két szava.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!