Kézilabda

2014.10.30. 17:55

Az MTK-t fogadja pénteken az FKC

A tabellán hatodik helyen tanyázó Fehérvár KC pénteken, 18 órakor fogadja a jelenleg a 11. pozícióban szerénykedő MTK együttesét.

Az FKC és a válogatott kapusa, Kiss Éva csütörtökön délután a HEROSZ Állatotthon vendége volt négy játékostársa, Kazai Anita, Becséri Kitti, Mayer Szabina és Májer Krisztina társaságában. Kiss két mezt egyikben a klubjában, a másikban a nemzeti együttesben védett ajándékozott a Takarodó úton található otthonnak. A telepvezető, Krepsz Gyöngyi meghatottan fogadta a felajánlást, a két ereklyére az otthon közösségi oldalán lehet licitálni, a befolyt összeggel a fehérvári menhely négylábú lakóinak életkörülményeit javítják.

- Mindig is imádtam a kutyákat. Nádudvaron nőttem fel, állandóan volt a ház körül németjuhász. Amikor egyéves voltam, Robi, később Marci, jelenleg pedig Bella él a szüleimmel. Másfél éve igazoltam Fehérvárra, nem sokkal később kerültem kapcsolatba a menhellyel, ahova kutyát sétáltatni járok, amikor időm engedi. A legszívesebben mindegyiket hazavinném, de erre természetesen nincs lehetőség. Tartásuk komoly felelősség, a kutyussal ugyanis minden nap kell foglalkozni.

Kiss Éva (a kép jobb szélén) egy fehérvári, valamint egy válogatott mezét adta át az állatotthonnak

Az FKC több játékosa rendelkezik kutyával, Kazai Anita francia bulldogja Lajos névre hallgat. A Takarodó úton megjelent csapattársak esetében a szülők rendelkeznek négylábú kedvencekkel.

A Fehérvár pénteken este hazai pályán lép pályára, az MTK látogat a Köfém Sportcsarnokba. A meccs egyértelmű esélyese a tabella 6. helyén álló házigazda az FTC, majd a Győr elleni vereség miatt kerültek távol a dobogótól , a fehérváriak 3 győzelmet, ugyanennyi vereséget és 1 döntetlent számlálnak, a fővárosiak a szezonban még nem nyertek, 2 pontosztozkodás mellett ötször veszítettek. A nyáron megerősödtek, osztrák válogatott kapust igazoltak Petra Blazek érkezett, sőt, akad tunéziai játékosuk, Ines Khouildi személyében. Hazai klasszisokat is szerződtettek, például Wolf Alexandrát, Balogh Beát, Ábrahám Szilviát, Barna Évát és Valovics Nórát. Ez azonban egyelőre nem látszik az eredményeiken.

- Bár eddig nem arattak győzelmet, kiesőhelyen állnak az újonc szegediek társaságában, ez az MTK teljesen más, mint a tavalyi volt. Igyekeztünk alaposan felkészülni belőlük. Ha pontosan végrehajtjuk, amit Bakó Botond vezetőedzőnk eltervezett, itthon tartjuk a pontokat. Ha kevés indításgólt kapunk és a ziccereket belőjük, nem lehet gond - mondta a Győrben négyszer eredményes Becséri Kitti.

A Fehérvár KC több mérkőzésének időpontja is megváltozott: a téli szünetig kizárólag hazai pályán lép pályára az együttes. A pénteki, MTK elleni derbit követően, a 9. fordulóban, november 5-én, szerdán, 18 órakor az újonc Szeged KKSE látogat Köfém Sportcsarnokba. A fehérváriak november 9-én, vasárnap, 18 órakor az Érdet fogadják a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, majd november 15-én, szombaton, 18 órakor Siófok KC érkezik a koronázó városba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!