Kézilabda

2015.10.08. 18:05

Szlovákia nem volt nehéz ellenfél

Dabas - Szlovákia nem volt nehéz ellenfél a női kézilabda EB-selejtezőn. Az első kötelező tehát megvan, kérjük a következőt.

Szupkai Gábor

Triscsuk Krisztina (középen) 3 góllal vette ki részét a sikerből
Fotó: MTI

Németh András előre figyelmeztetett mindenkit, hogy ellenfelünk nem is olyan régen vb-selejtezőn döntetlent játszott Spanyolországgal, így nem szabad félvállról venni őket. A lányok ezt most komolyan vették, és tényleg tanultak a más által kapott pofonból.

Ennek megfelelően gyorsan és lendületesen kezdtünk, gyors indításból lőtt gólokkal magabiztos előnyt dobáltunk össze. Egy rövid hullámvölgytől eltekintve, ami még az első félidő közepén jellemezte a válogatott játékát, végül egyáltalán nem okozott gondott a Szlovákok nemzeti csapata, és a félidőben hét góllal 15-8-ra vezettünk.

A szünet után továbbra is a mieink diktálták a tempót, pedig ekkor Németh András már több helyen is megkeverte a kezdeti szereposztást, például beállóban ahol Szamoránsky Piroska helyett Mayer Szabina is pályára került és a találkozó legeredményesebb játékosa lett 5 góllal.

A vb-keret már javarészt összeállt, így többségében a most látott játékosokra számít majd a kapitány. Vannak még apróbb hibák, hullámvölgyek, de a játék biztató volt a jövőre nézve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!