Kézilabda

2015.05.29. 19:01

Egy csodálatos napra játékkal emlékeztek - A Cornexi nagy sikere pontosan 10 évvel ezelőtt történt

Székesfehérvár - Egy évtizede hódította el az EHF-kupát a Cornexi-Alcoa női kézilabdacsapata, a lányok pénteken ismét találkoztak, közel telt ház előtt, remek hangulatú gálameccset vívtak a jelenlegi együttessel.

Horog László

A diadal évében, 2005-ben született lányok minitornájával kezdődött a rendezvény, amelyen a házigazdák együttese a második helyet szerezte meg. Szoros meccsen kikaptak a Fraditól, az újvárosiakat magabiztosan verték, s mivel a fővárosiak legyőzték a Kohászt is, a zöld-fehérek zártak az élen. Aztán következett a felnőttek csatározása, amelyre szinte mindenki eljött a régi csapatból. Viktoria Uljanich, Sterbik Andrea, Fekete Csilla és Őri Edina korábban jelezte, nem tud részt venni az eseményen, a kezdés előtt derült ki, hogy a Németországban jelenleg is kézilabdázó Brecska Barbara betegség miatt sem tud pályára lépni. A többiek eljöttek, megható pillanatokat hoztak a találkozások, akadtak, akik a kupasiker óta nem találkoztak.

- Nyerni akarunk. Hogy mennyivel győzünk, az nem érdekes. Ami biztos, a védekezésre nagyon kell ügyelnünk - közölte mosolyogva Szabó Edina, a korábbi együttes vezetőedzője, majd komolyabbra fordítva hozzátette. - Jó érzés ismét találkozni a lányokkal, a kupasiker felejthetetlen időszaka volt az életünknek. Abban rejlett az erőnk, hogy nagy küzdők, óriási harcosok voltunk mindannyian.

A gárda hálóőre, a jelenlegi csapat kapusedzője, Sugár Tímea is örömmel emlékezett a sikerre.

- Soha nem felejtem el a finálét a fehérvári jégcsarnokban. Olyan hangulat uralkodott, hogy egyszerűen nem tudtunk veszíteni. Végig azt éreztem, itt csak mi nyerhetünk.

A gálameccs kezdése előtt Balássi Imre klubelnök, a megyei szövetség képviselői és a szurkolói csoport prominens alakja köszöntötte az egykori és a jelenlegi gárda tagjait, valamint az FKC azon játékosait Becsérit, Bogosavljevicet, Shteriovát, Savkót és Kiss Évát -, akik jövőre már nem fehérvári színekben szerepelnek. A derbin az FKC rafináltan kezdett, az összes játékos számára új poszton szerepelt. Ez kissé meg is zavarta a régieket, azonban gyorsan erőre kaptak, átvették a vezetést, amit a zárásig meg is őriztek. A Cornexi-Alcoa 12-10-re nyert, de az eredmény ezúttal másodlagos volt, a lényeget az jelentette, hogy a Fehérvár őrzi múltját, nem felejti korábbi hőseit.

 

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!