Kézilabda

2016.05.25. 13:45

Elbúcsúznak a szezontól - A Fehérvár KC a Dunaújvárost fogadja az 5. helyért zajló meccsen

Székesfehérvár - Csütörtökön este véget ér a fehérvári és újvárosi kézilabdázók 2015-16-os idénye. A 18 órakor kezdődő derbin a tét az 5. hely.

Horog László

Az odavágón magabiztosan nyertek az újvárosiak, pedig a mérkőzés elején semmi nem utalt arra, hogy végül komoly lesz a differencia. Ugyanis három találattal vezettek a fehérváriak, a félidő derekán egyenlítettek a házigazdák, majd átvették az irányítást. A hazai szurkolók ünnepet varázsoltak a csarnokba, a kezdés előtt köszöntött, friss EHF-kupa győztesek pedig jó játékkal hálálták meg az acélvárosi hívek szeretetét.

A házigazdák végül 34-26-ra nyertek, köszönhetően annak, hogy náluk lényegesen több volt a jó teljesítmény. A nyolcgólos különbség jelentős, azonban a fehérváriak nem mondtak le az 5. helyről, bár pontosan tudják, extra, szinte hibátlan játékkal kellene kirukkolniuk, hogy kilenc góllal jobbnak bizonyuljanak. Ez gyakorlatilag a csoda kategóriája lenne, de a klubnál azt mondják, véghez vittek ennél nagyobb fegyvertényt is az elmúlt évtizedben. A február végén kinevezett edző, Deli Rita nem csodáról beszél, hanem szervezett játékról.

Biljana Bandeliertől ezúttal is fontos gólokat várnak. Az átlövő a csapat erőssége volt az idényben

- Ez az utolsó mérkőzésünk a szezonban, szeretnénk szépen búcsúzni közönségünktől. Az, hogy az 5. helyért játszhatunk, egyértelműen pozitív, március elején erről csak álmodni mertünk. Akkor az volt a kérdés, hogy a nyolc közé sikerül bekerülnünk, vagy sem. A szezon vége a dunaújvárosi vereséggel együtt sem alakul rosszul, ugyanis kijutottunk a nemzetközi porondra, ősztől az EHF-kupában szerepelünk. A nyáron a klub elöljárói egyértelmű célként fogalmazták meg a nemzetközi indulást, ezt sikerült teljesítenünk. Az 5. hely megszerzése a jelentős különbség után nem számít realitásnak, ehhez nagyon jó teljesítményekre lenne szükség. A legfontosabb az, hogy győzelemmel búcsúzzunk szurkolóinktól. Mindenkitől maximális koncentrációt és fegyelmezett játékot várok - közölte a vezetőedző.

A közelmúltban operált jobbszélső, Csáki Viktória nem léphet pályára, miként a korábban műtött átlövő, Emberovics Míra sem. Az irányító, Tápai Szabina az Érd elleni, MK-elődöntőn szenvedett sérülést, azóta ő sem áll rendelkezésre. Ott lesz viszont a kapuban Sipeki Flóra, ő is több tréninget kihagyott az utóbbi két hét során.

Az FKC vezetői a keret megerősítésén dolgoznak, lesznek érkezők és távozók. Csáki Debrecenben folytatja, de várható egyéb mozgás is a keretben. A nemzetközi szövetség a nyártól összevonja a KEK ás az EHF-kupa küzdelmeit. A futballban, 1999-ben egyesítették az UEFA-kupát és a KEK-et, lett belőle Európa Liga, a BL-hez hasonlóan, selejtezőkkel, majd csoportküzdelmekkel. Ezt tervezi az EHF is, ősztől indulnak a selejtezők, januártól pedig a csoportmeccsek. Az FKC erős csapattal óhajt nekivágni a hazai bajnokságnak és a nemzetközi küzdelmeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!