Kézilabda

2014.12.17. 21:10

Nagy győzelmet aratott Magyarország

Az életben maradásért küzdött a női kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A mieink a torna favoritja, Norvégia ellen léptek pályára.

Bobory Balázs

Szerda délután egyértelművé vált a helyzet a magyar csapat számára Debrecenben: a középdöntő utolsó mérkőzésén csak a győzelem volt neki jó Norvégia ellen ahhoz, hogy az 5. helyért pályára léphessen Budapesten. Spanyolország megmutatta, hogyan kell legyőzni Dániát, és a norvégok mellett az elődöntőbe lépett erről az ágról.

Ismét csapnivalóan kezdődött a meccs a mieink számára, Németh Andrásnak 3 perc 15 másodperc elteltével ki kellett kérnie első idejét, ekkor Norvégia már 4-1-re vezetett. Ezután már komoly életjeleket adott magáról a piros-fehér-zöld csapat, elsősorban a 18 éves Tóth Gabriellának köszönhetően, aki sorra lőtte góljait, és így tapadt a magyar csapat ellenfelére.

Ami örvendetes volt, hogy nem tűnt lassabbnak lábbal a hazai együttes az északiaknál, akik sokáig vezettek egy, vagy két góllal, de sikerült tartani velük a lépést minden tekintetben.

Az első félidő utolsó tíz perce fenomenálisra sikerült a magyar oldalon, egy 7-0-ás rohammal sikerült fordítani, amelyben mindenkinek nagy része volt, de különösen a három Fejér megyei játékos csillogott. A kapuban az FKC-s Kiss Éva hozta a remek védési hatékonyságot, klubtársa, Mayer Szabina szép gólokat lőtt beállóból, a dunaújvárosi Triscsuk Kriszta pedig szinte minden találatban főszerepet vállalt. Így
aztán a szünetre 15-11-es magyar vezetéssel vonulhattak a csapatok.

Jó volt látni, hogy a pihenőt követően sem ijedt meg a lehetőségtől a magyar csapat, és szinte eksztázisban játszott. Mindig akadt valaki, aki egy-egy időszakban magára vállalta a kényes döntéseket, Tomori Zsuzsanna és Bulath Anita is fontos gólokat szerzett. Öt-hat gólnál közelebb nem tudtak jönni a norvégok, ez Kiss Éva parádéinak is köszönhettük.

Az utolsó öt percnek ötgólos magyar vezetéssel futottak neki a csapatok. Nem volt kegyelem, Triscsuk és Bulath demoralizálta a norvégokat, simán, 29-25-re nyertek a mieink. Így aztán Magyarország pénteken Budapesten léphet pályára az 5. helyért, az ellenfél a másik ágról Franciaország csapata lesz.

 

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!