Kézilabda

2015.03.30. 10:24

Férfi kézilabda NB I/B: a fehérváriak áldozata ezúttal a Százhalombatta volt

Székesfehérvár - Az NB I/B-s férfikézilabda-bajnokság 21. fordulójában az Alba Regia KSE a Százhalombattát fogadta, s 3 góllal le is győzte aktuális ellenfelét.

Matók János

Alba Regia KSE–Százhalombatta 27-24 (12-12)

Videoton Oktatási Központ, 150 néző. Vezette: Buza, Cseszregi.

Eloszlottak a sötét felhők, hiszen zsinórban immár a harmadik győzelmét aratta az Alba Regia KSE – VARGA – PAÁR (2), Venczel (3), SCHNEIDER (4), VASVÁRI (4), SZABÓ (5), BŐSZE (6), csere: Nahaj (kapus), Gyimesi (1), Csóka (1), Dreska (1), Kónya, Szabari, Molnár, vezetőedző: Molnár Csaba – csapata, az áldozat ezúttal a Százhalombatta volt. Pedig hazai szempontból kedvezőtlen előjellel várták a találkozót: még a vecsési mérkőzésen fejbe dobták az Alba kapusát, Pulai Dávidot, aki ennek következtében súlyos agyrázkódást szenvedett, s így természetesen szó sem lehetett a játékáról, az orvosok is szigorúan megtiltották pályára lépését.

Molnár Csaba (középen), az Alba Regia KSE vezetőedzője elégedett lehet a csapat teljesítményével. Fotó: Molnár Artúr

A szombati mérkőzésen a fehérváriak az első perctől kezdve fegyelmezetten, nagyon keményen védekezve kezdték az összecsapást, a jó formában lévő Varga kapus vezérletével, és kitűnő védéseinek köszönhetően így 12-12 volt a félidő eredménye.

A szünet utáni folytatásban, a 43. percben a vendégek átvették a vezetést 17-16-ra, s ekkor Molnár Csaba vezetőedző időt kért, és átszervezte a védekezést. Ennek is köszönhetően, az ARKSE tíz percen belül egy 6-1-es etapot produkált, és 3 gólos előnyt szerzett a látogatókkal szemben. Ezt, a lélektanilag is nagyon fontos előnyt aztán sikerült megőrizni a mérkőzés végére is. Dicséret illeti a csapat minden tagját, hiszen hatalmas akaratuknak köszönhetően sikerült ismét nagyon fontos 2 pontot szerezni a kitűnő erőkből álló százhalombattai csapattal szemben. Az ARKSE már a tabella 7. helyén áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!