Kézilabda

2015.05.27. 16:41

Erősít az FKC: Tápai, Herr Orsi és Sipeki érkezik

Székesfehérvár - Pénteken, kora este nagyszabású kézilabdás gálával ünnepli az EHF-kupa tíz évvel ezelőtti megnyerését a Fehérvár KC.

Horog László

Pörögnek az események Fehérváron. Pénteken a klub gálamérkőzéssel emlékezik a 2005-ös sikerre, ami azóta is a város egyetlen, csapatsportágban, nemzetközi kupában aratott diadala. A program 15 órakor, gyermek minitornával indul, amelyen a házigazdák 2005-ben született sportolóiból álló együttese találkozik a Dunaújváros és a Ferencváros hasonló korosztályú csapatával - jelentették be a klub szerdai sajtótájékoztatóján.

Az FKC utánpótlás igazgatója, Deli Rita elmondta, a klub 10 éves tehetségei először szerepelnek nagy pályán.

A tíz évvel ezelőtti kupasiker apropóján következő gálameccs 17.30 órakor kezdődik, az akkoriban Cornexi-Alcoa-HSB Holding néven szereplő gárda találkozik a jelenlegi együttessel. A korábbi sikercsapat, valamint a szakmai stáb tagjai is elfogadták a meghívást, mindössze négy játékos marad távol, munkahelyi elfoglaltság miatt.

- Nagyon fontos a múlt, az értékek megőrzése, ezért nagyszabású gálával készülünk az évfordulóra. Remélem, nem ez az utolsó, nemzetközi sikerünk. Az elkövetkező években azon dolgozunk, hogy ismét serleget emelhessünk a magasba - közölte Balássi Imre klubelnök.

Balássi Imre, Tápai Szabina és Deli Rita jó hangulatban várja a pénteki, kézilabdás gála mérkőzéseit
Fotó: Molnár Artúr

A város alpolgármestere, Mészáros Attila elmondta, az utóbbi hetek a diadalokról szólnak: áprilisban a Krakkóban győztes hokisokat, majd a Videoton FC bajnoki címet szerző futballistáit ünnepelték. Pár napja pedig a Vidi az UEFA-kupában, 30 esztendeje döntős labdarúgóit köszöntötték. Ebbe a sorba illeszkedik a női kézilabdázók hétvégi gálája, bízom abban, hogy sokan eljönnek a csarnokba és köszöntik a Győri ETO ellen győztes gárda tagjait.

A jelenlegi másodedző, Siti Beáta anno irányítóként volt tagja a csapatnak , érthetően várja, hogy ismét pályára léphessen, találkozzon a korábbi társakkal. Bakó Botond vezetőedző tavaly nyáron vette át az együttest igazi ünnepre számít. A hangulattal biztosan nem lesz baj, a mérkőzések között játékos sportvetélkedőkre kerül sor, amelyeken a lelátók ülő drukkerek is részt vehetnek.

A sajtótájékoztatón, ünnepélyes keretek között írta alá két évre szóló szerződését a nagy visszatérő egyben legszebb honi kézilabdázó , Tápai Szabina, aki tíz éve komoly érdemeket szerzett a kupasikerben. Rajta kívül a kétszeres BL-győztes, Herr Orsolya, valamint szintén a kapuba, Sipeki Flóra érkezik, továbbá a klub szerződést hosszabbított Hajduch Csengével és Horváth Bernadettel. Komoly terveink vannak - jegyezte meg Balássi Imre.

Jövő héten két mérkőzés következik, szerdán 18 órakor Japán- Ukrajna, csütörtökön 18 órakor pedig FKC- Japán derbit bonyolítanak. Ahogy a pénteki gálára, ezen összecsapásokra is ingyenes a belépés.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!