Kézilabda

2015.02.27. 18:55

Gyakorlásnak megfelelt az olaszok elleni mérkőzés

A nem hivatalos olasz-magyar bajnokság pénteki fordulójában a Fehérvár KC az olasz Esercito-FIGH Futura Roma csapatát fogadta. A fehérváriak könnyen felejthető első félidő után, sok ziccert rontva 29-23 (15-13)-as győzelemmel zárták a találkozót.

Káldor András

A fehérváriak (Kiss É. — Tilinger 6 (1), Mayer 2, Hajduch 4, Emberovics, Bogoszavljevics 5 (2), Tanabe 3. Csere: Szavko (kapus), Májer 4, Horváth B. 3, Becséri 2. Edző: Bakó Botond) számára a legideálisabb időpontban került sorra a mérkőzés, hiszen még két forduló van hátra az alapszakaszból, és matematikailag esélye van a gárdának arra, hogy a legjobb négy közé verekedje magát.

Ehhez azonban formajavulásra, és gyakorlásra van szükség a jövő szombati siófoki rangadó előtt, és erre kiváló alkalom volt az olasz olimpiai csapat elleni mérkőzés. Közel húsz percre volt szüksége az FKC-nak, hogy felvegye az üzemi hőmérsékletet, és magabiztos vezetésre tegyen szert. Ekkora feljavultak védekezésben, és támadásban is láthattunk tőlük néhány szép megoldást. Az igaz, hogy ezt a fellendülést újabb hullámvölgy követte, de azért a félidőre így is megmaradt ötgólos előnyükből kettő. Jót tett a szünet a hazaiaknak, nagyobb sebességre váltva, a 40. percre hatgólos (19-13) előnyt kovácsoltak. Más kérdés, hogy az igen vehemens, és saját játékosait is néha porig alázó olasz szakvezető kénytelen volt azzal szembesülni, hogy ekkor lőtték a szünet után első góljukat, és ez lényegében megpecsételte sorsukat. A Fehérvár húzd meg, ereszd meg játékot játszott ellenfelével, bár már idejekorán akár tízgólosra növelhette volna előnyét, mivel hiába dolgozta ki számolatlanul a helyzeteket, ezek közül szinte minden másodikat el is puskázta, és naggyá tette Monika Prünster kapust.

- Lendületesen játszottunk, viszonylag elégedett vagyok a védekezéssel, változatos akciókat vezettünk támadásban, a kihagyott ziccerekért nagy kár. – értékelt a lefújás után Bakó Botond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!