Kézilabda

2016.05.01. 19:10

Hihetetlen, de volt pozitívum

Szigetszentmiklós - A női kézilabda Tippmix Török Bódog Magyar Kupa négyes döntőjének bronzmérkőzésén súlyos vereséget szenvedett az FKC.

Szupkai Gábor

Félház fogadta a bronzmeccs résztvevőit, ahol Szucsánszki Zita góljával indult a derbi. Erre Mayuko Ishitate gyorsan válaszolt, de ezt követően zsinórban hármat lőttek a zöldek, és az FKC nem nagyon találta támadásban a a Fradi védekezésének ellenszerét. Ezután néhány támadás után kialakult egy adok-kapok, nem nőtt a különbség, ekkor Csáki Viktória szállította a fehérvári gólokat, beállóból és szélről is betalált. A túloldalon Zácsik Szandra megkezdte a gólgyártást, az FKC-nál pedig Csáki bokája bánt egy mozdulatot, le kellett vinni a pályáról a fehérvári lányt, akit Hajduch Csenge próbált pótolni. Ekkor 6-3-ra állt a mérkőzés, majd Gjorgjijevska még közelebb hozta az FKC-t. A védekezés működött, támadásban döcögött nagyon a gépezet, Tilinger Tamara nem tudta átlőni az FTC falát, bár ez már másoknak is okozott gondot. Az első félidő java részében ez volt a jellemző, de a játékrész utolsó tíz percéig nem volt gond. Ekkor fogyott el a puskapor a fehérváriaknál. 13-9-nél még nem tűnt vészesnek a helyzet, de csak azért mert senki nem gondolta, hogy az FKC itt befejezte a góllövést az első félidőre. Bezzeg a Ferencváros még berámolt hetet, Zácsik és Hornyák Dóra nevét ekkor egy életre megtanulták a Fejér megyei drukkerek. 20-9-es fővárosi előnnyel mentek szünetre a lányok.

A második félidőben ismét Ishitate szerezte a fehérváriak első gólját, de újabb rémálom következett, nyolcszor köszönt be a Fradi, és nem volt válasza az FKC-nak. A fiatal Hudra Enikő törte meg ezt a gyalázatos sorozatot. Nehéz volt bárkit is megdicsérni a fehérváriaktól, de az első félidőben Utasi Linda és Hudra Enikő védekezésben már kapott szerepet, a második félidő közepétől pedig végig a pályán voltak. Deli Rita hétközi sajtótájékoztatóján a fiatalok beépítéséről beszélt, és annak fontosságáról, hogy lelkes fehérvári lányokra van szüksége. Ez a két ifjú sellő most bebizonyította, hogy rájuk igazán lehet számítani. Ráadásul olyan szemtelenül fiatalok, hogy kettőjük életkorát összeadva is találtunk idősebb játékost a pályán. Nevet nem mondunk, elvégre hölgyekről van szó. A két fiatal lőtte az FKC utolsó három gólját és ők azok akiket maradéktalanul dicsérni lehet a bronzmeccs után. A többiek csak percekre tudtak jó teljesítményt nyújtani, vagy még annyira sem. Ennek köszönhetően 40-19-re kikapott a bronzmeccsen a Fehérvár KC:

FTC-Rail Cargo-Fehérvár KC 40-19 (20-9)

Szigetszentmiklós, 800 néző. V: Haraszti, Nachtmann

FTC: SZIKORA - Kovacsicz 2, HORNYÁK D. 6, Szucsánszki 2, Mészáros R. 1, ZÁCSIK 10, SCHATZL 4. Cs: K. Tomasevics (kapus), Szekeres 1, Szekerczés 4 (2), CIFRA 4, Szarka A., LUKÁCS V. 5, Háfra 1. Edző: Elek Gábor

FEHÉRVÁR: Herr O. - Csáki 2, Gjorgjijevska 1, Hajduch, HUDRA 1, Isitate 3, Kazai. Cs: Sipeki (kapus), Mayer 2, Tilinger 1, Májer 2, Herr A. 2 (2), Tanabe 2, Filipovics-Bandelier, UTASI 3 (1), Rideg. Edző: Deli Rita

Kiállítások: 6, illetve 2 perc

Hétméteresek: 2/2, illetve 5/3

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!