Kézilabda

2016.06.10. 13:15

Július derekán indulnak

Székesfehérvár - A bajnokságban 6. helyen végző Fehérvár KC női kézilabdázói július 18-án kezdik meg a felkészülést.

Horog László

A Deli Rita és Siti Eszter irányította együttes a közelmúltban véget ért szezonban a 6. helyet szerezte meg, ezzel jogot szerzett az indulásra a nemzetközi porondon. a KEK és az EHF-kupa küzdelmeinek összeolvadásából keletkező új sorozaton vesznek részt, a selejtezők októberben, a csoportküzdelmek januárban indulnak, a fehérváriak egyértelmű célja az, hogy a jövő év elején is versenyben legyenek. Ennek megfelelően erősítették keretüket, érkezik a brazil beálló, Daniela Piedade, a francia irányító-átlövő Claudine Mendy, a szerb jobbátlövő, Jelena Zivkovic, a legutóbb a Vácot erősítő balszélső, Pelczéder Orsolya és a pályafutását Szekszárdon kezdő, legutóbb a NEKA-ban pattogtató balszélső, Tornóczky Sára. Az már korábban eldőlt, hogy a jobbszélső, Csáki Viktória Debrecenbe igazol, a zuhanyhíradó szerint, a távozók közül Herr Anita a Vasasban, Hrabovszky Helga Szombathelyen, a szezonban gyakran sérüléssel bajlódó balátlövő, Emberovics Mira pedig a német Bundesligában, Dortmundban folytatja.

Deli Rita (balról), mellette Mayer Szabina és Májer Krisztina

- Optimista vagyok az új szezont illetően. Célunk az, hogy a bajnokságban ott legyünk az élmezőnyben, a nemzetközi kupában pedig bejussunk a csoportkörbe - mondta Deli Rita vezetőedző.

A friss szerzemények közül közül világbajnok Piedade és a kétszeres vb-ezüstérmes Mendy szerepel a nyári, ötkarikás játékokon, augusztus végén érkeznek új állomáshelyükre. A többiek július 18-án indítják a munkát, több elképzelés is van, hol kezdik a felkészülést a székesfehérváriak.

Ami biztos, első meccsüket július 29-én, hazai pályán vívják a norvég B-válogatott ellen, amely itt edzőtáborozik. Az NB I-es bajnokságot követően a fehérváriak az argentin nemzeti együttes ellen búcsúztatták a 2015-16-os idényt, 25-25-ös döntetlennel.

A nyári, riói játékokon szereplő dél-amerikaiak az FKC után két meccset vívtak a Békéscsabával, egyik derbi döntetlent hozott, a másikat kettővel nyerték a viharsarkiak. Aztán Bécsben összecsaptak a szomszédos brazilokkal, a háromszor húsz perces találkozó első és harmadik periódusa szoros volt, a középsőt fölényesen nyerték a brazilok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!