Kézilabda

2015.11.27. 16:41

Laza bemelegítés Ukrajna ellen

Utoljára láthattuk a pályán a Dániában rendezendő világbajnokság előtt a női kézilabda válogatottat.

Szupkai Gábor

Magyarország–Ukrajna 37-19 (21-9)

Magyarország: Kiss É. – Kovacsicz 6, Tomori 2, Szucsánszki 5 (2), Szamoránsky P. 2, Zácsik 5, Erdősi 2. Csere: Bíró B., Janurik (kapusok), Szekeres, Planéta 2, Bódi 2, Kovacsics 2, Görbicz 3 (2), Mayer 3, Hornyák D., Korsós 1, Bulath 1, Triscsuk 1. Szövetségi kapitány: Németh András

Jövő héten szombaton indul a buli, azaz a dániai kézilabda világbajnokság. A felkészülés során utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a női kézilabda válogatott Ukrajna ellen.  A keret jelenleg 19 fős, ebből kell még egy játékost itthon hagynia Németh Andrásnak, hiszen a világbajnokságra 16 főt, plusz két cserét lehet nevezni. Így tehát már tényleg csak a finomhangolás maradt hátra az Ukránok ellen.

A magyar lányok nem tréfáltak és rögtön a legmagasabb fokozaton égve játszottak aminek köszönhetően a tizenötödik percben már tíz gól volt a különbség a két csapat között, így Németh András elkezdhetett próbálkozni. Ennek megfelelően a kapuban és mezőnyben is óriási volt a sürgés-forgás, szinte mindenki lehetőséget kapott már az első félidőben, aminek a végén 21-9-et mutatott az eredményjelző.

A szünet után hasonlóan   folytatódott a játék, minden poszton voltak kiemelkedő teljesítmények, Mayer Szabina például lubickolt beállóban. A második félidőben történelmi eseménynek is szemtanúi lehettünk. Görbicz Anita lőtte a magyar csapat harmincharmadik találatát, egyúttal karrierje ezredik gólját nemzeti színekben. A végeredmény 37-19.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!