Kézilabda

2016.02.11. 17:49

Békéscsabán juthat a kupa négyes döntőjébe a Fehérvár KC

Székesfehérvár - Öt évet követően ismét a kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjébe juthatnak a fehérvári lányok.

Szupkai Gábor

A bajnokság szeptemberi rajtjakor a mostaninál sikeresebb szereplésről álmodozott mindenki a Fehérvár KC-nél. A lányok mindössze kilenc pontot gyűjtöttek a szezon első tizenegy mérkőzésén, amihez idén öt mérkőzésen összeszorgoskodtak még hatot, így most a tabella hatodik pozíciója az övék. Ami viszont több örömre adhat okot, és javíthatja az idei szezon megítélését az a Magyar Kupa szereplés. Csupán egyetlen lépés választja el a fehérvári lányokat attól, hogy 2011 után ismét a négyes döntőbe jussanak.

Biljana Bandelier (labdával) góljai is kellenek a továbbjutáshoz

Az előző fordulókat nagyon könnyen vette az FKC, sem az Inárcs-Örkény, sem a Mosonmagyaróvár nem tudta megnehezíteni a lányok dolgát. A következő, és egyben utolsó akadály a legjobb négybe kerüléshez a Békéscsaba, akiknek legyőzése nem megoldhatatlan. Főleg, hogy a bajnokságban már áldozatul estek a Fehérvár KC lányainak. A szezon első felének zárótalálkozóján saját otthonukban gyalulták bele a padlóba a csabai szépségeket, és győztek 33-20-ra. Akkor Jiljana Bandelier és Mayuko Ishitate 6-6 góllal terhelte meg az ellenfél hálóját.

Mivel a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, így biztosak lehetünk benne, hogy ezt az eredményt most is elfogadná Bakó Botond. Ezzel ugyanis megpróbálhatná túlszárnyalni legutóbbi teljesítményét a csapat, mikor 2011-ben bronzérmet szereztek.

Persze ez nem lesz egyszerű, mert a négyes döntő többi résztvevője ismert, és elég rangos társaság jött össze. A Győri ETO KC, a Ferencváros és az Érd is kemény ellenfél. Persze ehhez előbb le kell győzni pénteken 18 órakor a Békéscsabát, addig nem is érdemes álmodozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!