Kézilabda

2015.08.31. 17:29

Más sportágat próbáltak a kézisek

Velence - Kikapcsolódás és csapatépítő tréning gyanánt hangulatos sportdélutánt töltöttek Velencén az FKC női kézilabdázói, egy új sportággal a futbiliárddal ismerkedtek. Győzött a Tápai és Szendrey alkotta kettős.

Horog László

Szerdán, 18 órakor már nem babra megy a játék, az újdonsült, honi Szuperkupa-győztes ETO KC látogat Fehérvárra az első bajnokin. A fárasztó nemzetközi tornák és edzőmeccsek után a Fehérvár KC játékosai és vezetői hangulatos sportdélutánon vettek részt, ahol egy hazánkban új sportággal, a Marosi Sándor és Elek Ádám által megálmodott futbiliárddal ismerkedtek.

- Mázlisták - jegyezte meg Mayer Szabina, miközben a döntő utolsó gólját szerző duónak, a Tápai Szabina és Szendrey Viktória által alkotott párosnak gratulált. Három órás küzdelem után, hatalmas csatában jutottak el a lányok a végkifejletig, a fináléban Tápai és Szendrey találkozott Mayerrel és Ishitatéval. Előbbiek nyertek, a 3. hely Bandeliernek és Májernek jutott.

Jól szórakoztak a Fehérvár KC kézis hölgyei a bajnoki rajt előtt

A Grand Slam tornákon hírnevet szerzett teniszező, Marosi Katalin szintén sportos vénájú, több sportágban is bizonyító, döntően erőnléti munkával foglalatoskodó édesapja az Egyesült Államokból és Franciaországból vette a mintát, majd fejlesztette tovább a football-biliárd nevű játékot. Elek Ádámmal közösen álmodták tovább a dolgot: egy tóparti asztalosmester legyártotta a 6,6x3,6 méteres pályát, amelyen a kézisek is csatáztak.

- A franciáknál snookball néven fut, gyakorlatilag a snooker és a football ötvözete, mi a futball-biliárd, azaz futbiliárd nevet adtuk neki - mondja Elek Ádám. - Amikor Marosi Sanyi elmondta az ötletét, eleinte kicsit szkeptikus voltam, aztán egyre inkább belemerültünk. Egyszerre négyen játsszák, három szabály szerint. Az elsőben a szimpla biliárd ismérvei érvényesek, a másodikban, a páros játékban 2-2 ellen passzolhatnak is, valamint fejlesztés alatt áll az úgynevezett gyors játék, amely 1-1 ellen zajlik, nem kötelező, hogy megálljon a fehér labda.

Fejleszti a koordinációt, a helyezkedési és reakciókészséget. Valamint a gondolkodást, a taktikai és technikai képzettséget. A pálya egy családi rendezvénnyel debütált, június végén, nagy sikerrel. Később az egykori válogatott futballista, Csucsánszky Zoltán vezetésével a Vidi utánpótlás trénerei is kísérleteztek vele. Az biztos, a fehérvári kézisek élvezték a küzdelmeket. A legutóbbi, váci torna gólkirálynőnek bizonyuló Herr Anita elmondta, kiváló csapatépítő tréning volt a velencei sportdélután.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!