Kézilabda

2016.05.17. 18:30

Megtették, amit csak lehetett

Székesfehérvár - Hétvégén lejátszották a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában az utolsó fordulót is.

Szupkai Gábor

Az ARKSE a bentmaradásért küzdött a zárófordulóban, ahol a tabella utolsó előtti helyén szerénykedő Szigetszentmiklós ellen volt kötelező begyűjteni a három pontot.

- Tíz gól is volt a differencia, végül nyolc lett a különbség a lefújáskor, 34-26-ra nyertünk. Az első félidő java részében nagyon jól tartotta magát az ellenfél, a huszadik perc táján sikerült csak elhúznunk tőlük, és szünetre már 18-12 volt a javunkra. Nagyon motiváltan játszottak
a fiúk, ennek is köszönhettük, hogy ez a harmincnégy gól a legtöbb, amit idén egy mérkőzésen szereztünk - mondta a csapat vezetőedzője, Németh István.

Németh István januárban vette át az ARKSE irányítását, vezetésével 6 győzelmet aratott a csapat

Ám egyáltalán nem biztos, hogy ez a győzelem elég lesz a bentmaradáshoz. Az ARKSE azonos pontszámmal végzett mint az MVM Veszprém U23-as csapata, és bár az összesített gólarányuk kedvezőbb, az egymás elleni eredmény már a veszprémieknek kedvez.

- Még nem hivatalos a végeredmény, mert volt vasárnapi mérkőzés is ebben a fordulóban. Ráadásul egy adminisztrációs hiba miatt más szerepel a szövetség oldalán, mint az idei versenykiírásban arról, hogy mi rangsorol azonos pontszám esetén. Egyszóval elég zavaros most a helyzet. Az NB I/B-re június 30-áig van nevezési határidő, majd július 10-én dönt a szövetség, hogy melyik csapat hol indulhat, addigra derül ki, hogy az alacsonyabb osztályból feljutottak vállalják-e itt az indulást. Az ARKSE az NB I/B-re adta be a következő szezonra is a nevezését, meglátjuk mi lesz a döntés - folytatta Németh István.

A csapat nagyon rosszul kezdte az idényt, ősszel várakozás alatt szerepelt a gárda, ennek télen edzőváltás lett az eredménye.

- 2015. december 31-én közös megegyezéssel szerződést bontottunk Károlyfi Viktorral, és január 4-én már én kezdtem meg a felkészülést a fiúkkal. 4-5 hét alatt sokat változott a hozzáállás, rögtön az első tavaszi mérkőzésen sikerült is megvernünk a Pécset. Ezután még öt győzelmet gyűjtöttünk be, akiket reálisan megverhettünk, azok ellen megszereztük a győzelmet. Egy kicsit a Tatával szembeni vereséget sajnálom, ahol csak másodperceken múlt a pontszerzésünk. De nincs okom panaszra, mert rengeteg meccset a végjátékban nyertünk meg, sokszor tényleg csak nüanszok döntöttek a javunkra. Úgy érzem, ősszel kellett volna a Győr vagy a Csurgó elleni hazai mérkőzések közül csak az egyiket megnyerni, és akkor most nem lenne semmi gond.

A sok nehézség ellenére is vannak pozitívumok, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

- A téli szünetben Patkós Péter és Vasvári Géza eligazolásával két gólerős játékosunk távozott, de le a kalappal azok előtt, akik a helyükre léptek. Ki kell emelnem két fiatalt is, Vörös Bence beállósként rengeteget segített a védekezésben, valamint Schekk András is komoly szerepet kapott a tavasszal, és nem okozott csalódást. Ők ketten éppen érettségi előtt állnak, de rajtuk kívül még három játékosunk volt 20 év alatti, ami ebben az osztályban nem megszokott. De velük sikerült eljutni egy olyan szintre, hogy a nézőink újra visszatértek hozzánk, és minden alkalommal tapssal jutalmazzák a produkciónkat - zárta gondolatait Németh István.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!